RM

Montblanc s’adhereix a un nou fons estatal per tornar els crèdits al 0% d’interessos

S'ha presentat el préstec de la compra de la Cooperativa

L’Ajuntament de Montblanc va aprovar al plenari extraordinari d’aquest dilluns adherir-se al Fons d’Impuls Econòmic de les Entitats Locals impulsat pel govern de l’Estat. L’objectiu del pla és ajudar a l’estalvi financer. La situació financera de l’Ajuntament de Montblanc compleix els requisits per poder adherir-se al pla, que preveu ajudes per pagar els préstecs vigents o futurs que tingui el consistori.

El fons permet obtenir un tipus d’interès del 0% per l’any 2016 per a préstecs ja concertats o que es vulguin concertar durant aquest any. Montblanc s’hi ha adherit per poder millorar el préstec que es va adquirir per la compra de la Cooperativa, amb uns interessos de 100.480 euros amb l’Institut Català de Finances i 67.000 euros amb el BBVA. Per la compra de la cooperativa l’Ajuntament va demanar dos crèdits per un valor total de 800.000 euros. El segon préstec es vol demanar durant el 2015 per les obres de millora que es volen fer a les instal·lacions del Tennis Montblanc, per un valor de 300.000 euros i amb un import d’interessos durant el 2015 de 25.000 euros.

L’alcalde, Josep Andreu, va assegurar durant el plenari que si els concedeixen l’ajuda, l’Ajuntament es podria estalviar fins a 35.000 euros l’any. La mesura es va aprovar per unanimitat de tots els regidors, en un plenari que no va tenir cap altre punt de l’ordre del dia.

El proper dilluns 26 de gener es farà el ple ordinari del mes de gener on està previst aprovar el pressupost de l’Ajuntament del 2015.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp