VilaDelLlibre.cat

Montblanc serà la tercera Vila de Llibre de Catalunya

Es farà el cap de setmana del 25 i 26 de març de 2017 i l'objectiu és fixar aquesta data al calendari cultural montblanquí

Montblanc serà la tercera Vila del Llibre de Catalunya. Després de Cervera i Bellprat, la capital de la Conca de Barberà assumirà el repte d’unir-se a la xarxa de ciutats Vila del Llibre, amb l’objectiu de promoure la lectura i la literatura.

Ho va anunciar aquest diumenge l’alcalde, Josep Andreu, que va participar a la clausura de la Vila de Llibre a Cervera que s’ha celebrat durant aquest passat cap de setmana. A Montblanc es farà el 25 i 26 de març de l’any vinent, en unes dates prèvies a Sant Jordi. La idea és que aquest cap de setmana quedi fixat al calendari cultural de Montblanc. “L’objectiu és que durant aquests dies es puguin presentar moltes de les novetats literàries de Sant Jordi”, ha explicat aquest dilluns l’alcalde, que ha afegit que “ens van proposar que Montblanc s’incorporés a aquesta xarxa de viles del llibre, i ho vam veure molt interessant”. El regidor de cultura, Jordi Albalat, ha destacat també que “l’objectiu és que l’essència de Vila del Llibre es pugui impregnar durant tot l’any a Montblanc”.

L’Ajuntament ja ha parlat amb l’Associació Literària l’Escarritx que, precisament aquest cap de setmana, van celebrar la vuitena edició del Festallibre, i es van mostrar oberts a col·laborar-hi.

Aquesta iniciativa va néixer a Bellprat, a l’Anoia, i enguany ha arribat a Cervera. Montblanc serà la tercera Vila del Llibre de Catalunya, i l’objectiu és arribar a altres ciutats del país. Aquesta iniciativa esta promoguda per VilaDelLlibre.cat, que té per objectiu crear una xarxa de Viles del Llibre de Catalunya a ciutat i pobles que vulguin reanimar el seu centre històric a través de la cultura i la literatura. Es tracta de la iniciativa ‘booktowns’ que funciona a països com França i Anglaterra. Durant aquest cap de setmana, a Cervera s’han celebrat més de seixanta activitats relacionades amb els llibres i la literatura, i s’han fet desenes de presentacions de llibre d’autors de primer nivell.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp