Ajuntament de Montblanc

Montblanc signa el protocol d’absentisme escolar

El document marca com s'ha d'actuar en cas que es detecti aquest problema entre els escolars de la vila

Montblanc ha signat aquest dilluns el protocol d’absentisme escolar. Es tracta d’un document que té per objectiu vetllar per la plena escolaritat dels infants i adolescents a Montblanc. Si bé l’absentisme escolar no és un problema que s’hagi detectat a la capital de la Conca de la Conca de Barberà, el protocol signat ha de servir perquè les diverses parts implicades puguin actuar en una mateixa direcció en cas que això passi.

Aquesta és una de les tasques que té encomanada la Comissió d’atenció a la infància i a l’adolescència, on hi ha implicats tots els actors que vetllen per l’escolaritat dels infants. Hi forma part el sector educatiu, els serveis socials, agents de salut i els cossos de seguretat. L’objectiu de la comissió és analitzar la situació escolar del municipi i evitar els problemes que puguin sorgir.

El protocol que s’ha signat és el primer fruit d’aquesta comissió que fa uns tres anys que es va posar en marxa. El regidor d’ensenyament, Manel Requena, ha destacat que “l’absentisme escolar no és el gran problema de la comarca, però té la voluntat de deixar per escrit com actuar en cas que això passi”. De fet, ha destacat que tota la població en edat escolar està escolaritzada. El document s’implantarà el proper curs.

La signatura s’ha fet aquest dilluns a l’Ajuntament de Montblanc. Hi ha participat l’alcalde, Josep Andreu, el regidor d’ensenyament, Manel Requena, a més dels directors dels centres educatius de Montblanc, dels responsables dels serveis socials i també la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. També hi ha participat l’inspector d’ensenyament a la Conca, Jordi Fortuny.

La directora de l’escola Les Muralles, Mari Vallès, ha destacat que “si bé ara és signa el protocol, aquesta eina de treball ja s’ha portat amb èxit fins ara”. Per la seva banda, el director de l’institut Martí l’Humà, Santiago Cabrerizo, també ha destacat la importància d’aquest document “i que hi hagi un criteri únic d’actuació”. El director del col·legi Mare de Déu de la Serra, Pere Garcia celebra que el protocol “posi a treballar tots els actors implicats”.

La comissió, després d’enllestir aquest document, treballa ara en un protocol contra el maltractament infantil que s’espera poder tenir llest a principis del proper curs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp