Oficina de Turisme

Montblanc tanca amb èxit les visites d’aquest estiu

Unes 1.600 persones han visitat lliurement la muralla els mesos de juliol i agost

Amb el final de l’agost, Montblanc ha tancat també el ventall de visites que s’han fet durant aquest estiu, organitzades per l’Oficina de Turisme. El balanç ha estat molt positiu malgrat la sensació arreu del país de que l’activitat turística no ha estat tan intensa com en anys precedents.

La principal novetat d’aquest estiu ha estat la possibilitat de visitar el pas de ronda i les torres de la muralla de Montblanc, una experiència sense guia, al ritme de l’usuari, que han realitzat 1.600 persones. S’ha pogut fer tots els matins de dilluns a divendres els mesos de juliol i agost. “Ha estat la novetat d’aquest estiu, i estem molt contents”, explica la tècnica de turisme, Natàlia Moruno.

Els dimecres a la tarda, com en anys anteriors, s’ha proposat una visita guiada en francès. Un recorregut per la muralla que es podia combinar amb la participació al Dimecres Tapa. Un centenar de persones n’han gaudit, superant de llarg les xifres de 2017.

Les visites nocturnes, ara durant tot l’any
També han tingut molta acceptació les visites guiades nocturnes dels divendres. És per aquest motiu que s’ha decidit seguir oferint-les la resta de l’any. En aquest cas serà amb reserva prèvia i es podrà fer els divendres i dissabtes. Cal recordar que la visita acaba en un establiment de la vila on es fa una degustació.

A partir del mes de setembre se seguiran oferint les visites de cap de setmana, que es fan tot l’any: gastronòmica, monumental i muralla. I ben aviat, amb l’arrencada del curs escolar, es reactivaran les visites de grups, tant les adreçades als estudiants com als adults.

A falta de tancar les xifres de la temporada, la valoració de l’activitat de l’Oficina de Turisme de Montblanc d’aquest estiu es pot considerar positiva, tot i el factor climàtic. Hi ha hagut pocs dies ennuvolats i ha fet molta calor, elements que han fet reduir el nombre de visitants allotjats al litoral.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp