Setmana Medieval

Montblanc tanca la 30ena Setmana Medieval amb èxit de públic

La festa es va tancar dilluns amb la visita de conseller de Salut, Toni Comín

L’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc valora molt positivament la trentena Setmana Medieval, que va començar el passat 21 d’abril i es va cloure aquest dilluns al vespre. Durant els dos caps de setmana, la festa ha rebut milers de visitants, més repartits durant aquest darrer a causa dels tres dies festius. Malgrat que la pluja del passat cap de setmana va obligar a suspendre alguns espectacles nocturns, la gran afluència de públic s’ha constatat al carrer, als establiments de restauració, tavernes i espectacles. El president de l’Associació Medieval, Joan López, afirma: “El trentè aniversari ens ha permès mirar i reviure el passat, però és un punt i seguit. Mantenim la mirada en el futur, amb el relleu generacional garantit, i amb el constant afany de renovació que caracteritza la festa”.

En aquest sentit i per primer cop, les prop de 3.000 entrades per veure les dues sessions de la representació de la Llegenda de Sant Jordi, el 22 d’abril, es van esgotar. S’hi ha estrenat el nou drac de l’entitat, amb 8,5 metres de llarg un dels més grans de Catalunya, que ha estat un dels grans protagonistes d’aquesta Setmana Medieval. Les expectatives per veure’l i poder-s’hi fotografiar van fer decidir a l’organització fer una exposició del drac durant tot el segon cap de setmana, amb gran èxit de públic. També es van esgotar les entrades pel Sopar Medieval, que amb 400 assistents ha batut el rècord històric. L’aposta de l’Associació Medieval pels espectacles de petit format i la música en directe també ha estat reeixida, amb una ampliació de l’oferta que s’ha traduït en 26 actes d’aquest tipus, repartits per diferents espais de Montblanc.

En aquest trentè aniversari, la Setmana Medieval ha rebut la visita del conseller de Cultura, Santi Vila. Acompanyat del president de l’entitat, Joan López, l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu i altres autoritats, Santi Vila va poder conèixer de primera mà el mercat de vins, les Recreacions de la Vida Medieval i el nou drac, entre altres espais de la festa. El conseller de Justícia, Carles Mundó, també va visitar la festa aquest dissabte passat.

L’acte de cloenda “Trenta Sant Jordis”, celebrat dilluns a la tarda a l’església de Santa Maria, va comptar amb l’assistència del conseller de Salut, Toni Comín, entre altres autoritats. En representació del Govern, Comín va elogiar la tasca de l’Associació Medieval per fer reviure, cada any, una tradició cultural que lliga els catalans amb el seu passat i, alhora, amb el futur. L’acte de cloenda va ser un emotiu homenatge a la història de la festa, i sobretot a aquells que participen de l’entitat, especialment els que hi fan una tasca imprescindible, però sovint amagada del focus públic: costureres, coordinadors d’àrees, creadors d’espectacles, muntadors, informadors als visitants, operaris, etc. També va servir per acomiadar del que en els darrers anys ha estat el drac de l’entitat.

“Trenta Sant Jordis” va finalitzar amb el lliurament de 600 roses, amb diversos escrits cadascuna, a tots els membres de les comitives, entre altres: soldats, nobles, banderes, família reial, bufons i tambors.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp