Ajuntament de Montblanc

Montblanc tanca la programació de les Nits d’Estiu amb èxit de públic

El claustre de Sant Francesc s'ha omplert els dijous amb diverses activitats culturals

Montblanc ha tancat les nits d’estiu 2019 després de diverses setmanes programant activitats els dijous al vespre. Concretament, s’ha dut a terme l’11 i el 25 de juliol i, l’1, el 8, el 15 i el 22 d’agost a les 10 de la nit al claustre del centre cultural Anselm Turmeda. Per aquesta ocasió la regidoria de cultura i festes havia programat, música, estrelles, cinema, teatre i màgia. La primera actuació va ser un tribut a Joan Manel Serrat. Serratejant era un espectacle produït i dirigit pel músic Antoni Mor on  es van repassar algunes de les cançons més populars del cantautor català. 

El següent dijous es va projectar la película Campeones la comèdia dramàtica espanyola del 2018 dirigida per Javier Fesser que ha estat un èxit a la gran pantalla. El primer dijous d’agost es va dur a terme Vi, glosa i estrelles, un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació  astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. L’activitat va anar a càrrec d’Alexandre Bonanit, divulgador astronòmic, mestre naturalista i rondallaire i de, Gemma Balagué “Fardatxa”, glosadora i impulsora d’eduglosa.cat, la web de recursos didàctics de la glosa. Els vins els van cedir els cellers Costador Terroirs Mediterranis i Mas Foraster.  

El 8 d’agost estava reservat pel teatre amb La memòria de les oblidades, una obra de teatre basada en les dades reals sobre la vida de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona, habilitat com a presó l’any 1938. El públic assistent gairebé va exhaurir les entrades i va quedar captivat per l’extraordinària actuació de la protagonista, l’actriu catalana Rosa Andreu. El monologista Xavier Castells va actuar el 15 d’agost i va presentar un show divertit que va gaudir al públic assistent.

L’última nit d’estiu va ser el passat dijous 22 d’agost i va anar a càrrec de Melanie Màgia. Una jove maga professora de l’escola del Mag Lari que va proposar un espectacle diferent “Una nova manera de fer màgia, s’ha acabat veure a les dones fent de partener, a partir d’avui la màgia la faré jo“, va començar dient. La maga va presentar l’espectacle Enchanté que va omplir el claustre de públic fent-lo gaudir d’allò més amb diferents trucs i il·lusions de màgia mentals.

Les nits d’estiu, d’altra banda, es van complementar amb els divendres de sardanes. Durant els mesos de juliol i agost la plaça major s’ha convertit en un espai de ballada de sardanes improvisada.  La proposta que es va iniciar l’any passat gràcies a la col·laboració del Club Sardanista de la vila ha esdevingut un èxit i s’ha consolidat en la programació d’estiu.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp