Festes de la Serra 2016

Montblanc tanca unes Festes de la Serra 2016 amb èxit de públic a tots els actes

El programa d'activitats ha tingut una bona acollida per parts dels montblanquins, que han sortit massivament al carrer

Montblanc va tancar ahir les Festes extraordinàries de la Mare de Déu de la Serra 2016. Entre el 2 i l’11 de setembre, la vila s’ha omplert amb prop d’un centenar d’actes de cultura, seguici festiu, música, teatre i esports. Els montblanquins i montblanquines s’han avocat amb la celebració, i tots els actes s’han omplert de públic.

Els dies centrals de la festa van ser el 8 i 9 de setembre, amb les processons de baixada i retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Serra. Una processó que el dia 8 de setembre va patir un contratemps quan la imatge estava a punt d’arribar a l’església de Santa Maria. Al carrer Hortolans, el cotxe que transportava la imatge es va reescalfar i es va parar, deixant la processó sense l’entrada solemne a l’església. Finalment, unes dues hores més tard, es va poder solucionar i la imatge va poder arribar a Santa Maria, gràcies a la feina i el suport de Protecció Civil de Montblanc. Així, la vetlla a la Mare de Déu de la Serra es va poder fer amb normalitat, tot i aquest entrebanc que quedarà com l’anècdota d’aquestes festes. L’endemà, la processó de retorn va acabar com s’esperava, amb l’entrada de la imatge novament al seu santuari. Abans, al matí, la vila va rebre la visita del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va assistir a la missa solemne en honor a Sant Maties i a la ballada del seguici festiu a la plaça Major.

Els actes programats han tingut una gran acceptació i s’han omplert de manera massiva. En són un bon exemple el concert de La Pegatina, que va aplegar prop de 6.000 persones a la plaça de Sant Francesc, o l’espectacle infantil ‘Reggae per xics’ amb prop de 1.000 entrades venudes. També es va omplir el cinema del casal Montblanquí amb el Quartet Mèlt, o la plaça Major la nit del 7 de setembre amb el Beu les Bèstia, així com l’espectacle de cloenda d’aquest diumenge al vespre a la plaça amb Quico el Cèlio i la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc.

També han estat multitudinàries les processons del 8 i el 9 de setembre, així com la missa solemne del dia 8 al santuari de la Serra, que va aplegar unes 1.300 persones.

Des de la comissió organitzadora, el seu president, Toni Cartanyà, destaca la bona acollida que han tingut tots els actes, especialment aquells organitzats per entitats montblanquines, com la Cronopinacles o l’espectacle inaugural SOM. Cartanyà també ha destacat que “s’ha obert un nou model de festes extraordinàries sense que aquest acabi representant un dèficit enorme per l’Ajuntament”. En aquest sentit, el regidor de festes, Oriol Pallissó, ha destacat que “hem fet una festes sense llençar la casa per la finestra, moderant la despesa, i a la gent li ha agradat”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp