Ràdio Montblanc

Montblanc tindrà un nou cicle mitjà d’indústries alimentàries

L'oferirà l'Institut Martí l'Humà amb un conveni amb Concactiva, que ofereix l'Espai Cuina per fer-hi les pràctiques

L’Institut Martí l’Humà de Montblanc oferirà, a partir del mes de setembre, un nou grau mitjà d’indústries alimentàries. Aquest nou cicle formatiu respon a la demanada de les empreses del territori, sobretot Europastry, que necessita personal qualificat per cobrir llocs de treball a la seva fàbrica de Sarral.

Davant d’aquesta demanda, l’Institut i el Consell Comarcal de la Conca es van posar a treballar amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat per poder oferir aquest cicle de formació professional dual a la comarca. Tindrà una durada de dos anys: el primer es farà a l’institut i el segon tindrà hores de pràctica i formació a les empreses del sector. A més, s’ha arribat a un acord amb Concactiva per utilitzar l’Espai Cuina, on els alumnes faran les pràctiques del cicle.

Aquest serà el segon cicle de formació professional dual que s’imparteixi a la comarca. El primer, un grau mitjà d’eletromecànica, es va implantar ja fa tres anys a Montblanc també responent a les necessitats de les empreses de la comarca. Ja ha sortit la primera promoció, i ara s’espera que en un futur es pugui implantar també el grau superior, per poder tenir personal encara més qualificat.

El president del Consell Comarcal, Francesc Benet, destaca que “una de les grans prioritats com a comarca és la formació, i ens hem d’adaptar a les empreses que necessiten persona qualificat”. Benet creu que una bona formació és clau perquè els joves es quedin a viure a la Conca i evitar, d’aquesta manera, la pèrdua constant d’habitants.

La directora de l’Institut, Imma Hueso, ha destacat que “el següent pas serà implantar el cicle superior, que demanen les empreses. Abans, però, s’ha de consolidar el cicle mitjà”. El conseller comarcal d’ensenyament, Enric París, ha explicat que “les pràctiques es faran a l’Espai Cuina. L’objectiu és que el jovent estudiï aquí, treballi aquí i acabi vivint a la comarca”.

El nou cicle mitjà es va presentar aquest dimecres davant de joves i les seves famílies, que van participar en una xerrada sobre cicles formatius que va tenir lloc a Concactiva.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp