Ràdio Montblanc

Montblanc tindrà una plaça que recordarà l’1 d’octubre

Es batejarà amb aquest nom la plaça de darrere de l'església de Sant Miquel i s'inaugurarà per la Festa Major

L’Ajuntament de Montblanc tindrà una plaça 1 d’Octubre. Es batejarà amb aquest nom la plaça que hi ha darrere de l’església de Sant Miquel, damunt del pàrquing i a tocar del carrer Fusteria, que ara no té nom.

El consistori montblanquí vol, d’aquesta manera, que es recordi la jornada històrica que Catalunya va viure el primer d’octubre del 2017. El plenari del mes de setembre, on s’aproven i s’atorguen les distincions a entitats i personalitats, ho aprovarà, previsiblement amb la unanimitat de tots els partits, i s’inaugurarà per la Festa Major, el 8 de setembre. Per aquest dia es convidarà al president de la Generalitat, Quim Torra.

Abans, però, el proper dilluns 16 de juliol l’ANC ja hi farà un acte solidari en suport dels presos polítics. Hi haurà un berenar-sopar solidari, música amb l’actuació dels Picarols i la intervenció del montblanquí Joan Anton Font, secretari de l’Ajuntament de Tarragona i coordinador de la sectorial de secretaris, interventors i tresorers de l’AAPP per la Independència.

L’alcalde, Josep Andreu, explica que “ho hem parlat ja en una reunió i segurament aconseguirem la unanimitat de tots els partits polítics”.

En aquest ple del mes de setembre també s’aprovaran altres canvis de noms de carrers, com el del passatge batlle Jesús Hernández, que portarà el nom de Neus Català, i també recordarà el nom de 6 montblanquins que van ser deportats els camps de concentració nazis. Va ser una proposta de la CUP que ara finalment ha assumit l’equip de govern i tirarà endavant.

També es posarà el nom de Francesc de Castellví i Obando al carrer General Castellví, i també un tram del carrer Muralla Pere III portarà el nom de Josepa Abellà, una treballadora de l’antiga fàbrica de Cal Cardús que va liderar una de les primeres vagues sindicalistes del segle XX a Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp