ACN

Montblanc torna a tallar la N-240 per reclamar el túnel del Coll de Lilla i l’A-27

El territori està a l'expectativa del compromís del Govern central

Una setantena de persones van tallar aquest diumenge la N-240 a Montblanc per reclamar la finalització de les obres de l’A-27 i del túnel del Coll de Lilla. Les autoritats i representants del territori, amb el lema ‘ Túnel Coll de Lilla Ja’, han encapçalat la marxa que ha recorregut els carrils d’incorporació de l’N-240 cap a la rotonda que dóna accés al municipi, a tocar de l’entrada de l’autopista. Amb aquest tall de carretera, que es va fer a les sis de la tarda i durant mitja hora, els manifestants han mostrat la seva disconformitat, una vegada més, per la paralització de les obres de l’A-27 entre les comarques de l’Alt Camp i la Conca de Barberà.

A la manifestació hi va participar l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; l’alcalde de Valls, Albert Batet i també el diputat del PSC al Congrés, Joan Ruiz, entre altres regidors i alcaldes de la Conca de Barberà. La concentració la va convocar l’Ajuntament de Montblanc per, igual que ja va fer l’estiu de l’any passat, reclamar el túnel del Coll de Lilla. L’alcalde assegura que fa massa anys que reclamem aquesta infraestructura i assegura que “no ens cansarem de reclamar-la”. Andreu, però, és escèptic. .”Llastimosament veiem que els pressupostos hi posen una quantitat i no se’n gasten ni una cinquena part, d’una obra que va començar el 2006. Portem dotze anys i encara no s’ha fet el túnel”, ha declarat.

Per la seva banda, l’alcalde de Valls, Albert Batet, ha afirmat que és l’hora dels “fets” i no de “voluntats”. Per la qual cosa, ha exigit al govern de Madrid que desencalli de “forma imminent” el projecte. A més, Batet ha assenyalat “l’alta accidentalitat” en aquesta via, com un dels motius per reivindicar la connexió de l’eix de Tarragona-Lleida més enllà, diu, dels beneficis que tindrà per l’economia, el turisme i el transport de mercaderies.

També hi ha dit la seva el diputat del PSC al Congrés, Joan Ruiz, que ha destacat que els treballs per començar a obrir la boca del túnel podrien començar aquesta tardor. “És una obra fonamental, per tant, el primer que hem fet des del govern és començar a desencallar el projecte”, ha raonat Ruíz. De fet, tal com ha recordat el socialista -i va informar la subdelegació del govern espanyol a Tarragona en un comunicat aquest divendres-, el projecte està aturat per una modificació per “raons de seguretat”. Un canvi que ja està “tècnicament aprovat”, a l’espera que passi pel Consell d’Estat com a pas previ del Consell de Ministres. “31 milions d’euros són molts diners, estic convençut que un cop es tingui un informe positiu almenys intentarem de totes, totes, que comencin les obres aquest setembre o octubre”, ha conclòs.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp