Montblanc viu intensament la Setmana Santa, dos anys després

Els allotjaments turístics han penjat el cartell de complert durant la Setmana Santa

Montblanc ha viscut intensament la Setmana Santa 2022, que ha tornat al carrer després de dos anys sense poder-se celebrar a causa de la pandèmia.

Els actes més destacats es van viure Divendres Sant, amb èxit de participació i de públic a tots els actes. Els Armats de la Sang van ser els protagonistes de la jornada, ja des de primera hora del matí, participant al tradicional Viacrucis. Durant tot el dia van realitzar torns de guàrdia al Sant Crist de la Sang a l’església de Sant Miquel, i van participar a la nit a la processó del Sant Enterrament.

La sorpresa de la jornada va ser la participació a la Setmana Santa de Montblanc dels Armats de Banyoles. Van sortir a la tarda, a la recollida dels misteris, i també a la nit a la processó. Més d’una cinquantena d’armats, que anaven acompanyats d’una quàdriga de cavalls, van ser un dels atractius del Divendres Sant montblanquí.

L’acte més destacat, la processó de Divendres Sant, que va recòrrer en silenci els carrers del centre de Montblanc, amb la participació de les diverses confraries. El Misteri de l’Oració de l’Hort finalment va ser portat per membres de la mateixa confraria, si bé no va sortir la seva banda.

El turisme, a ple rendiment

Més enllà dels actes tradicionals, Montblanc s’ha omplert aquests dies de visitants. Els allotjaments de Montblanc i la Conca de Barberà han penjat el cartell de complert, i l’Oficina de Turisme ha doblat les visites guiades durant tota la Setmana Santa. Tot plegat augura un mes de molta activitat, amb la Setmana Medieval, que arrenca ja aquesta setmana.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp