Cedida

Montblanc viurà un Nadal carregat d’activitats per a totes les edats

El programa s'enceta aquest dijous amb la presentació del conte 'Els Pastorets i la samarra d'en Getsè' i s'allargarà fins al dia de Reis

Montblanc ja té a punt el programa de les Festes de nadal 2018-2019, una programació carregada d’actes per a totes les edats. Destaca, per exemple, el tradicional caga tió del 23 de desembre, una activitat que es farà a les 12 del migdia a la plaça major i en la qual, els nens i nenes hauran de portar barretina, bastó i menjar pel tió.

Els més petits també podran gaudir, un any més, del Casal de Jocs, que es realitzarà els dies 27, 28 i 29 de desembre al pavelló del Casal Montblanquí. Enguany, es dóna continuïtat al format de tarda, ja encetat l’any passat. Així, el Casal de Jocs estarà operatiu de 4 a 8 de la tarda. L’entrada per un sol dia tindrà un cost de 5 euros, mentre que el preu de l’abonament serà de 10 euros. A més a més, es podrà fer ús de la targeta TotVila per obtenir descomptes. Així, amb aquesta targeta, el preu per un sol dia serà de 4 euros, mentre que l’abonament tindrà un preu de 8 euros.

Un altre moment especial dels dies de nadal serà el 30 de desembre, dia en el qual arribarà el Patge Carter. Els nens i nenes li podran entregar les seves cartes amb els desitjos de Nadal a partir de les 12 del migdia a l’interior de l’ajuntament, on el patge rebrà a tota la mainada.

Ja entrats al 2019, el 2, 3 i 4 de gener hi haurà espectacles per a tots els públics, amb propostes de dansa, per a infants i també per a nadons. Concretament, el dimecres 2 de gener, al Teatre del casal, es representarà l’espectacle HIPSTORY, a càrrec de Brodas Bros, una companyia internacional de hip hop, dansa i cultura urbana nascuda a Barcelona. L’espectacle començarà a 2/4 de 7 de la tarda i tindrà un preu de 3 euros.

El dijous 3 de gener de 2019 serà el torn de l’espectacle infantil EMBROSSA’T, a càrrec de la companyia Addaura Teatre Visual. Es tracta d’una obra basada en la poesia de Joan Brossa, on es barregen dansa, màgia, objectes, projeccions, titelles i ombres. Aquest espectacle també es farà al Teatre del Casal, a 2/4 de 7 de la tarda i al preu de 3 euros.

Finalment, el 4 de gener, els protagonistes seran els nadons amb uns tallers pensants especialment per a ells. El primer passi es farà a 2/4 de 5 de la tarda, al claustre de Sant Francesc i anirà dirigit a nadons d’entre 4 i 18 mesos. Posteriorment, a 1/4 de 7 de la tarda, el taller es repetirà, però, en aquest cas, anirà dirigit per a infants de 18 mesos a 4 anys. Els tallers aniran a càrrec d’Anna Sorlí. En tots dos casos, el preu serà de 3 euros. Les places són limitades i, per tant, cal inscriure’s a través del correu electrònic joventut@montblanc.cat

El programa finalitzarà el 5 de gener a la tarda, amb la Gran Cavalcada de Reis. Començarà a les 6 de la tarda des de l’avinguda Doctor Folch i passarà pels carrers Muralla Sant Jordi, Muralla Sant Francesc, carrer Major, plaça Santa Anna, Muralla Santa Tecla, carrer Riber i fins arribar a la plaça Major, on ses Magestats els reis d’orient saludaran els més petits des del balcó de l’Ajuntament.

El programa també comptarà amb els tradicionals concerts i els Pastorets de Josep M. Folch i Torres. Els Pastorets es representaran al Centre Cultural Sant Jordi els dies 25, 26 i 30 de desembre i l’1 de gener a les 6 de la tarda. La sessió del 30 de desembre i la de l’1 de gener anirà a càrrec de la Colla Infantil. Les entrades es poden adquirir a la Llibreria Requesens o 1 hora abans de l’inici de la representació a taquilla.

El programa s’enceta aquest mateix dijous, 6 de desembre. I es farà amb la presentació del conte Els pastorets i la samarra d’en Getsè. D’aquesta manera, la col·lecció infantil Merlet s’amplia aquest Nadal amb aquest nou treball de David Ortin, amb les il·lustracions del reconegut Joan Vizcarra i editat per La Musca. El conte pren de referència les representacions de l’Espluga, reproduint la caracterització dels personatges d’Els pastorets d’aquest municipi. La presentació a Montblanc es farà aquest dijous a 2/4 de 7 de la tarda a la Sala de les Corts del Claustre de Sant Francesc. Es farà, a més, la lectura i una interpretació del conte a càrrec de la Colla juvenil dels Pastorets de Montblanc.

En aquest enllaç es pot consultar la programació completa: https://goo.gl/ftvPKZ

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp