Josep Ardila

Montblanc vol fomentar l’ús de la bicicleta al municipi

Forma part d'una campanya de civisime i mobilitat sostenible, i s'han instal·lat disset punts d'aparcament de bicicletes

L’Ajuntament de Montblanc ha posat en marxa una campanya de civisme i de mobilitat sostenible. L’objectiu de les dues campanyes, sota el títol “Viu Montblanc amb salut” i “Viu Montblanc amb civisme”, és el de conscienciar a la població sobre diversos hàbits que poden millorar la convivència entre els montblanquins.

La campanya relacionada amb la salut incorpora un mapa on es troben els disset punts d’aparcament de bicicletes que ha instal·lat el consistori. De fet, l’objectiu de l’Ajuntament és fomentar l’ús d’aquest vehicle per circular per la vila, evitant així el cotxe. “Montblanc és una vila de dimensions adequades per poder anar amb bicicleta a tot arreu, així la gent farà salut i reduirem les emissions de CO2”, ha explicat el regidor de medi ambient, Joan Casellas, que també ha apuntat que “segons un estudi, només que vint montblanquins utilitzessin la bicicleta pels seus desplaçaments per la vila es reduiria en 3,5 tones les emissions de CO2”.

Els punts per aparcar bicicletes s’han instal·lat dins i fora del centre històric, a places com la de Catalunya, Reial o Poblet i Teixidó, i també a tocar de la zona esportiva. Està prevista que en un futur immediat s’instal·lin també punts per aparcar bicicletes electròniques a l’antic Sindicat i a la plaça de Sant Francesc, i el nou pla de mobilitat també preveu carrils bici. El flyer també inclou el Parc de la Salut instal·lat a la plaça Xavier Huguet.

Una campanya per fomentar el civisme
D’altra banda, la campanya de civisme vol incidir en diversos aspectes, com ara la utilització de papereres, mantenir les finques netes, respectar el mobiliari i ser responsable amb les defecacions dels animals domèstics. La regidora de mobilitat i Policia Local, Marta Civit, ha destacat que “a diferència d’altres anys, hi ha coses on hem millorat, però en aquests aspectes esmentats encara quedar feina per fer”.

La campanya recull les diverses sancions que es poden imposar, que van des dels 200 als 3.000 euros, segons la seva gravetat. “La campanya no té cap altre objectiu que continuar difonent l’ordenança de civisme de l’Ajuntament”, afegeix Civit.

Els tríptic que s’han realitzat es podran trobar als edificis públics i repartits pel municipi, amb la mascota Merleta com a protagonista de la campanya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp