Josep Ardila

Montblanc vota massivament a favor del Sí a la independència de Catalunya

En una imatge inèdita, el recompte es va traslladar a l'Ajuntament per evitar repressalies

Montblanc va optar majoritàriament aquest diumenge pel Sí a la independència de Catalunya. De les 3514 persones que ahir van votar a les urnes instal·lades al col·legi Les Muralles, 3293 van votar a favor del sí, mentre que 162 van votar a favor del no. Es van registrar 41 vots en blanc i 18 de nuls.

El recompte va ser ahir atípic. L’Ajuntament de Montblanc, i els presidents i vocals de les meses, van decidir traslladar el recompte dels vots a l’Ajuntament, per evitar l’arribada de la Guàrdia Civil o la Policia Nacional a última hora de la tarda a l’escola. Van creure que l’edifici municipal era més segur per defensar les urnes. L’alcalde, Josep Andreu, ho va anunciar uns minuts abans de les 8, quan es van tancar les portes de l’escola i va sortir la darrera urna que hi quedava. Custodiada pels responsables de la mesa, la urna plena dels darrers vots del dia, va anar des de l’escola fins a l’Ajuntament en comitiva. Darrera, centenars de persones la van seguir fins a la plaça Major, per continuar la concentració que a primera hora del matí va començar a l’escola. Una imatge per a la història i sense precedents. La resta d’urnes havien sortit una estona abans, gràcies a un grup de gent que les va custodiar fins a l’Ajuntament.

Allà, entre la sala de plens i la sala Sant Jordi es va fer el recompte, vot a vot. Cal destacar que no es pot fer el percentatge sobre el cens, ja que ahir es va votar amb cens universal, de tal manera que cadascú podia votar on volia, independentment del seu lloc de residència.

Cap a les 10 de la nit, el president del Consell Comarcal, Francesc Benet, acompanyat dels regidors del govern i l’oposició i de l’observadora internacional del referèndum, va anunciar el vot massiu a favor del Sí a Montblanc, i també a la Conca de Barberà, que supera el 90%.

La jornada es va acabar amb una pantalla gegant a l’Ajuntament on es va poder seguir en directe el recompte de vots i les reaccions arreu del país a través de Televisió de Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp