Bet Altarriba

Mossos de Cervera o Igualada arribarien abans a Santa Coloma, segons l’alcalde

Ramon Borràs no té cap queixa dels Mossos de Montblanc però reconeix que estan força lluny del municipi

Santa Coloma de Queralt ha patit les darreres setmanes diversos robatoris que han posat en alerta el municipi. Dos dels robatoris, a més, han estat amb armes blanques. L’alcalde del municipi, Ramon Borràs, s’ha referit aquest dimecres al matí a aquesta onada de robatoris, que també ha afectat a diverses carnisseries del poble.

En una entrevista al programa Matins en Xarxa de Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio, Borràs reconeixia que els comerciants estan espantats però que «cal diferenciar entre els robatoris amb intimidació, que poden estar penats amb cinc anys de presó, i els robatoris de botigues forçant portes». «Els que ens preocupen són els robatoris amb violència», deia l’alcalde colomí que a més, afirmava que «aquesta zona és molt tranquil·la». L’alcalde sí que recordava que estan força apartats de la comissaria de Mossos d’Esquadra de Montblanc, que és la que tenen assignada, mentre que podrien arribar efectius policials més ràpidament des de Cervera o Igualada.

A l’entrevista, el batlle també ha fet referència a la problemàtica afegida que hi ha a Santa Coloma pel que fa a carreteres que hi arriben. «Tenim fins a cinc carreteres diferents per on els lladres podrien escapar després de robar», afegeix.

Tot i la situació d’aquestes darreres setmanes, Ramon Borràs espera que es tracti d’una qüestió temporal i afegia que fa poques setmanes, els Mossos havien presentat les estadístiques de les intervencions al municipi de les que es desprenia una situació de normalitat. «No tinc cap queixa dels Mossos», afegia. L’alcalde, però, sí que recomanava que comerciants i veïns també prenguin precaucions com disposar de sistemes d’alarma i assegurances als seus establiments i habitatges.

Un grup de WhatsApp per estar alerta
Els comerciants de Santa Coloma estan espantats arrel dels robatoris que s’han produït les darreres setmanes. En una entrevista a Ràdio Montblanc i l’Espluga FM Ràdio, el president de la Unió de Botiguers, Josep Maria Manyé, assegura que “els comerciants estan espantats, els botiguers ens posem alerta cada cop que s’obre la porta”.

Manyé, que creu que «els vigilants municipals fan el que poden i els Mossos estan una mica lluny i podrien venir més sovint». Tot i això admet que «no poden estar a tot arreu» i que espera que es tracti d’uns fets puntuals.

Els comerciants, que es reuniran els propers dies per valorar la situació, de moment, ja han muntat un grup de whatsapp per mantenir-se alerta i avisar-se entre ells si detecten moviments o actituds sospitoses.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp