Jordina Moix

Música, estrelles, cinema, teatre i màgia a les nits d’estiu a la fresca a Montblanc

L’Ajuntament de Montblanc han preparat un nou programa d’actuacions culturals per a aquest estiu

Sota el nom ‘Nits d’Estiu’ Montblanc 2019, el Claustre Cultural Anselm Turmeda els dijous a partir de l’11 de juliol i el dies 25 de juliol i, 1, 8, 15 i 22 d’agost, s’omplirà d’actes culturals, cinema, monòlegs i màgia.
La primera actuació està prevista aquest dijous amb un tribut a Joan Manel Serrat. Serratejant és un espectacle produït i dirigit pel músic Antoni Mor on es repassaran algunes de les cançons més populars del cantautor català.
Campeones la comèdia dramàtica espanyola del 2018 dirigida per Javier Fesser que ha estat un èxit a la gran pantalla és la pel·lícula escollida per al cinema a la fresca. La sessió s’ha programat pel dijous 25 de juliol.

El primer dijous d’agost es durà a terme Vi, glosa i estrelles, un espectacle lúdic i divulgatiu en què es van descobrint les connexions entre el món del vi i els astres, a través de la cançó amb text improvisat, la divulgació astronòmica, la poesia, els contes i les cançons. L’activitat anirà a càrrec d’Alexandre Bonanit: Divulgador astronòmic, mestre naturalista i rondallaire i de, Gemma Balagué “Fardatxa”: Glosadora i impulsora d’eduglosa.cat, la web de recursos didàctics de la glosa. Els vins aniran a càrrec dels cellers Costador Terroirs Mediterranis i Mas Foraster.

L’activitat està adreçada a majors de 18 anys i té les places limitades. Les inscripcions de 3€ per persona es podran realitzar del 22 al 26 de juliol a l’Ajuntament de Montblanc.

El 8 d’agost està reservat pel teatre amb La memòria de les oblidades. Una obra de teatre basada en les dades reals sobre la vida de quatre dones empresonades pel règim franquista al convent de les Oblates de Tarragona, habilitat com a presó l’any 1938.

Amb text i dramatúrgia de Tecla Martorell, Rosa Andreu farà emocionar el públic amb els seus canvis de registre i la seva capacitat de transmetre els sentiments de desesperació, ràbia o incredulitat que van sentir aquelles dones injustament represaliades. L’espectacle no està recomanat a menors de 14 anys. Les entrades de 5€ (anticipades) i 10€ (Taquilla) es podran adquirir a l’Oficina de Turisme a partir del 22 de juliol.

El 15 d’agost el monologista Xavier Castells ens presentarà un show on gaudir de la versió més propera, divertida i al mateix temps personal del còmic guanyador del certamen europeu de comèdia Haags i habitual en el canal de TV Comedy Central.

L’última nit d’estiu serà dijous 22 d’agost i anirà a càrrec de Melanie Màgia. Una jove maga professora de l’escola del Mag Lari que proposa un espectacle diferent “Una nova manera de fer màgia, s’ha acabat veure a les dones fent de partener, a partir d’avui la màgia la faré jo“.

Les nits d’estiu es complementaran amb divendres sardanes. El 12 i el 26 de juliol i, el 2, 9, 16 i el d’23 d’agost a les 20 h a la plaça major tothom que ho vulgui podrà gaudir d’una ballada de sardanes.
La regidoria de cultura, han volgut donar més protagonisme a l’àmbit cultural i d’espectacles ja que, ja que la música ja estarà present a Montblanc durant els diferents festivals que es duran a terme durant l’estiu com Essències, l’Acampada Jove i la Festa Major.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp