EFMR

Neix “Riuada solidària”, una iniciativa per ajudar els damnificats de la riuada del Francolí

El 23 i 24 de novembre es farà un cap de setmana solidari

Des de l’Espluga de Francolí, un dels municipis més afectats per la llevantada, es crea una iniciativa per ajudar econòmicament els damnificats per la riuada del riu Francolí amb l’objectiu de servir d’empenta per revifar els negocis locals i refer les parts afectades.

El passat 22 d’octubre la Conca de Barberà va ser una de les comarques més afectades per la llevantada, a causa de la crescuda del riu Francolí. La riuada va provocar danys humans i materials al seu pas pels municipis de la llera del Francolí.

Al llarg d’aquests dies, s’ha pogut copsar la gran resposta ciutadana per contribuir en la neteja i recuperació de les zones afectades. Per tal de donar continuïtat a aquesta riuada de solidaritat i perquè els establiments puguin refer-se el més aviat possible, com també els particulars que han resultat greument afectats, neix la iniciativa “Riuada solidària”.

En aquests moments, es treballen dues línies bàsiques; d’una banda, obrir un compte bancari per on poder rebre donatius i, de l’altra, es programarà un cap de setmana d’activitats solidàries per al 23 i 24 de novembre. En aquest cap de setmana, hi haurà propostes de tots els estils i per a tots els públics en què es vol comptar amb l’entrega del teixit associatiu del municipi i s’obrirà a altres col·lectius i persones que s’hi vulguin sumar.

Des d’aquest matí, “Riuada solidària” ja compta amb imatge gràfica dissenyada per Dani Rull amb la silueta d’uns cors, que representen la solidaritat i una corba superior que simbolitza les aigües del riu. També s’ha creat el perfil Riuada solidària a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram per donar a conèixer les diferents accions que es preparen.

Des de Riuada Solidària, presentada aquest matí als mitjans de comunicació, també han volgut mostrar el seu suport i escalf a les famílies de les persones desaparegudes i donar el condol als familiars del veí de Prades que ha estat trobat. Alhora, també s’ha volgut donar mostres de suport al costat dels qui han patit danys materials, especialment d’aquells que ho han perdut pràcticament tot.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp