Nilak serà a Rocafort de Queralt del 4 al 13 de novembre

Es tracta d’un projecte de circ i teatre en format itinerant, i a la Conca farà la seva tercera posada en escena.

Nilak és circ i teatre en format i ambulant, i planteja un projecte artístic, social i cultural que apropa les arts escèniques contemporànies a tot el territori català. Utilitza la carpa com a espai escènic per poder arribar a qualsevol població i construir-hi un teatre. Del 4 al 13 de novembre la plantaran al camp de futbol de Rocafort de Queralt.

Oriol Escursell, impulsor del projecte, destaca el treball en xarxa que a la Conca de Barberà s’ha fet realitat: a través del Consell Comarcal van entrar en contacte amb l’ajuntament de Rocafort de Queralt.

Oriol Escursell, impulsor de Nilak

Nilak és un projecte transversal, de territori, que treballa en xarxa, al món rural. Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal de la Conca de Barberà en destaca el fet que fusioni tres àrees importants: el turisme, la cultura i l’educació.

Carme Pallàs, presidenta del Consell Comarcal

Nilak va guanyar el Premi Lluís Carulla (2020), atorgat per la Fundació Carulla. Per aquesta edició del Nilak ubicat a la Conca de Barberà, el Museu de la Vida Rural ha organitzat una activitat per les escoles de la comarca, en què l’alumnat de primària s’aproparà fins a la carpa per viure l’espectacle en primera persona. El professorat també participarà en un taller previ, i gratuït, per aprendre a utilitzar les arts escèniques.

Gemma Carbó, directora del Museu de la Vida Rural

Nilak és circ, dansa, cinema, teatre, arts visuals, performance, literatura, i pedagogia. És un projecte híbrid que fusiona cultura, turisme i pedagogia, i durant 9 dies serà a Rocafort de Queralt. Aquesta en serà la seva tercera posada en escena.

Marc Roca, alcalde de la població ens ha explicat com encaren aquesta oportunitat de tenir la carpa de Nilak al municipi:

Marc Roca

Més que una proposta d’arts escèniques

Nilak vol portar les arts escèniques als pobles que no tenen equipaments culturals, però a més, té una vessant social i transformadora. Així ho destacava la consellera de Cultura i Turisme del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Sílvia Iturria.

Sílvia Iturria

Implicació amb el territori

En coherència amb aquesta línia d’implicació que Nilak fa amb els territoris on s’instal·la temporalment, diverses entitats de Rocafort de Queralt participaran en la iniciativa. És el cas del Casal de Joves, l’Associació de Dones o el Club Ciclista del municipi.

També es faran Tasts de Vins DO Conca de Barberà i hi haurà venda de cerveses artesanes del territori.

Així mateix, el dia 6 de novembre es farà una visita guiada per Rocafort de Queralt, a càrrec del professor de la Universitat de Barcelona, Valentí Gual Vilà. L’activitat és gratuïta, però cal inscripció prèvia.

17 activitats gratuïtes

En total, Nilak oferirà una vintena de propostes, 17 de les quals seran gratuïtes.

El programa ja es pot consultar aquí.

Compra d’entrades

Les entrades es poden adquirir a les oficines de l’Ajuntament de Rocafort de Queralt, del 18 al 28 d’octubre, de 12 h a 14 h.
I a partir del dissabte 29 d’octubre, a la web entradium.com/

Entrades Pendents i “caffè sospeso”

L’organització proposa un nou format d’adquisició d’entrada i és “l’entrada pendent” en què es poden deixar pagades per avançat per aquelles persones que no puguin pagar l’entrada.

Aquesta iniciativa segueix la tradició del “caffè sospeso” de Nàpols, en què, quan algú havia experimentat bona sort, demanava un “sospeso”, pagant el preu de dos cafès, però consumint-ne només un; així, deixava l’altre cafè pagat per algú que no se’l podia permetre.

Les entrades pendents es podran comprar al punt de venda d’entrades.

  • Nilak 2022
  • Nilak 2022

Nilak 2022
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook