Revista Enderrok

Oques Grasses i Doctor Prats, caps de cartell de la Festa Major de Montblnc

Aquest mati s'ha presentat el cartell i el programa de la festa 2017 que se celebrarà del 7 a l'11 de setembre

Aquest dilluns, 14 d’agost, s’ha presentat el cartell i el programa de la Festa Major de Montblanc 2017 a la Sala de les Corts Catalanes de Montblanc. A ‘acte hi han assistit el regidor de festes de l’Ajuntament de Montblanc, Oriol Pallissó i l’autor del cartell, Adam Fabra. Els osonencs Oques Grasses i els mataronins Doctor Prats són els caps de cartell d’un programa que presenta vàries novetats. El cartell ha estat dissenyat pel montblanquí Adam Fabra que ha destacat que «és un cartell de Festa Major amb totes les lletres. He fet servir colors llempants i animats i hi apareixen tots els elements del seguici popular».

El primer acte del programa és el Concert d’Orgué que se farà a l’Església de Santa Maria de Montblanc el pròxim 20 d’agost. Entre els actes que destaquen d’aquest programa h ha la programació de la II edició del Festival Essències, que segons ha dit Oriol Pallissó «arriba amb una programació de qualitat més adaptada a la realitat de Montblanc i la Conca». Aquest certamen dejazz se celebrarà a Montblanc l’1 i 2 de setembre. D’aquest programa també destaquen totes les activitats previstes pel «Posa’t la gorra», que recaptaran diners per ajudar als nens i nenes amb càncer. El dimecres 6 de setembre es durà a terme el Ple d’Honors i Distincions que, en aquesta ocasió, donarà la Medalla de Plata de la Vila de Montblanc a l’Associació ADOMONT i la Coral Flor de Lis pels seus 25 anys d’història.

El dijous 7 de setembre a les onze del matí comença la Festa Major amb el Pregó de Festes a càrrec del president de la Coral Flor de Lis, el montblanquí Josep Sanahuja. Els actes seguiran amb el Pregó Popular de Festes i cercavila del seguici popular. A la tarda es recuperarà el Park d’activitats juvenils, que no es va poder celebrar com tocava durant la Setmana de la Joventut a causa del mal temps. A la nit se celebrarà la X edició del Beu les Bésties, un acte que segons Pallissó «s’ha anat fent un impresicindible del nostre programa». Seguidament la Guetto Orquestra posarà música a la Nit Jove a la Plaça Major. Els actes del dia 8 comencen a primera hora del matí amb les matines, se seguirà amb l’Ofici Solemne i la ballada del seguici popular. A la tarda conta-contes en anglès, sardanes a la fresca, concerts i djs i l’espectacle folklòric andalús. També el dia 8 de setembre a les set de la tarda hi ha programada la Convidada dels Veguers amb els Gegants Faraons de Lleida com a convidats. A la nit Ball de Festa Major al Pavelló del Casal i l’Embarjaula’t 2017.

El dissabte 9 de setembre al matí hi haurà matines a càrrec dels Grallers de Montblanc, ofici solemne i ballada del seguici. A la tarda serà el torn del seguicipopular infantil i després sardanes a la fresca. Una de les novetats d’aquest any és el Cucània Kids, que celebrarà el primer aniversari de la Cucafera amb els més petits del poble. La Diada Castellera canvia de dia i se celebrarà el dia 9 de setembre al vespre. Aquest any es podran veure les actuacions dels Torraires de Montblanc, els Minyons de l’Arboç i la Colla Joves dels Xiquets de Valls. A les nou del vespre correfoc infantil i a les deu de la nit, al Sindicat de Vinyaters, el teatre musical «Segueix el teu cor». També a la nit Ball de Festa Major amb l’orquestra Costa Brava al Pavelló del Casal i Cucània amb Banda d’Alucinògens i Dj Setilla a Plaça Catalunya.

El diumenge 10 de setembre començarà amb les sardanes a càrrec de la Cobla Cossetània. A la tarda el CorreMusic’s Street Festival, prganitzat per la Bandarra Street Orkestra. A l’Antic Hospital de Santa Magdalena concert de violí i a la nit Gran Correfoc. La música del dia 10 es divideix en dos escenaris: a la Plaça Major se celebrarà la Nit de Festa dels 70’s i 80’s i a la Plaça de Sant Francesc la Nit Jove portarà a Montblanc Doctor Prats i Oques Grasses, dos grups punters en el panorama musical català. En la Nit Jove del 10 de setembre també tocaràn els Vivèrrids i es tancarà amb la música de DJ OGT. Finalment per la Diada de Catalunya es farà l’Ofrena Floral al monument de Francesc Castellví i Obando i a la tarda es convida a tothom a anar a Barcelona per la «Diada del Sí». Els actes del programa es tanquen amb el Festival de la Gent Gran del diumenge 17 de setembre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp