Ajuntament de Montblanc

Plantada popular d’arbres al bosc de la Sallida de Montblanc aquest dissabte

Ho organitza l'Ajuntament, el Centre d'Història Natural i l'associació CEN

L’Ajuntament de Montblanc organitza per aquest dissabte una plantada popular d’arbres i arbustos al bosc de ribera de la Sallida, a l’aiguabarreig del riu Francolí amb el riu Anguera, entre la resclosa del mas del Celdoni i la depuradora de Montblanc.

Des de la regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de Montblanc s’han plantejat dues formes d’arribar a la plantada popular. Una de les opcions és anar-hi a les 10:30h en bicicleta des del Pont Vell i resseguir el nou camí del Francolí apte per a passejants i BTT’s que ens hi portarà passant a la vora del riu; o bé anar directament a les 11:00 hores a la Sallida. En el cas que s’hi arribi directament en cotxe, just al costat de la depuradora, hi haurà una zona habilitada de pàrquing. En aquesta plantada, de manera especial, hi col·laboren els membres del CAU de Montblanc i Protecció Civil de Montblanc que portaran el camió-cisterna per regar els peus dels arbres que es plantaran.

L’acte l’organitza l’Ajuntament de Montblanc, el Centre d’Història Natural de la Conca de Barberà i l’associació CEN, especialitzada en conservació d’ecosistemes fluvials. Compta el suport del Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i del Consorci d’Aigües de Tarragona (el CAT).

Aquesta actuació s’emmarca dins les tasques de restauració i rehabilitació del bosc de ribera al terme de la vila Ducal i permetrà que molts montblanquins puguin acostar-se a l’única zona humida de Montblanc i que fins ara havia estat molt deixada.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp