Josep Ardila

Poblet acomiada el Pare Maur Esteva en un multitudinari funeral

Ha reunit personalitats eclesiàstiques de tot el món i diverses autoritats catalanes

Poblet ha acomiadat aquest dilluns al pare Maur Esteva en un multitudinari funeral que ha reunit personalitats eclesiàstiques de tot el món i diverses autoritats catalanes.

Maur Esteva va ser Abat de Poblet del 1970 al 1998 i abat general de l’Ordre del Cister durant quinze anys. Ara ocupava el càrrec d’abat emèrit. El Pare Maur va ser un dels impulsors de la restauració del Monestir i un dels artífexs de l’arribada a Poblet de l’arxiu Terradelles.

La basílica de Poblet ha acollit aquest dilluns el funeral, presidit per l’abat general de l’ordre del Cister, el suís Mauro Giuseppe Lepori, qui ha recordat la figura del pare Maur i el gran paper que va tenir a la comunitat cistercenca. També hi han participat abats francesos, holandesos, austríacs i alemanys, a més de les Monges del monestir de Vallbona de les Monges.

Entre les autoritats, destacava la presència del delegat del govern a Tarragona, Quim Nin; el president de la Diputació, Josep Poblet, diversos alcaldes de la comarca i fins i tot l’expresident Jordi Pujol.

La comunitat de Poblet li ha donat el darrer adéu recordant la seva figura. El pare Lluc Torcal, prior de Poblet, ha destacat el paper cabdal del Pare Maur per aconseguir que Poblet esdevingués Patrimoni de la Humanitat. També ha parlat del seu compromís amb Catalunya.

L’exabad de Poblet ha estat enterrat a la capella de Sant Benet, on ja hi havia una tomba preparada pel Comte de Barcelona, Joan de Borbó, que finalment no es va utilitzar ja que aquest va ser enterrat a Madrid.

Aquest any, el Consell Comarcal de la Conca de Barberà li va concedir la distinció d’honor de la comarca. Ja a l’abril el seu estat de salut li va impedir assistir a l’acte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp