AECAT

Poblet acull la presentació de l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya

Hi van participar 200 electes del Camp de Tarragona

El Palau de l’Abat del Monestir de Poblet va acollir, el passat divendres 5 de maig, la presentació al Camp de Tarragona de l’Assemblea d’Electes de Catalunya. Hi van participar 200 electes de les comarques tarragonines, molts d’ells de la Conca de Barberà.

La presidenta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Neus Lloveras, va dir que aquest registre de càrrecs que s’està fent actualment ha de ser una eina per exercir, si mai és necessari, la «legitimitat democràtica» de tots els electes del país que tenen «una responsabilitat amb la gent que ens ha triat». En aquest sentit va desitjar que l’AECAT no s’hagi de constituir. Tot i això admet que «no veiem clar que no s’hagi de convocar» veient determinades actituds de l’Estat espanyol i més «en els moments claus que s’acosten».

Fins ara, un 32,65% dels electes del Camp de Tarragona ja s’han inscrit en aquest registre que només s’utilitzaria en el cas que es decidís que cal constituir l’assemblea. LaConca de Barbera (38%) lidera el nombre d’electes registrats a l’AECAT i el segueixen Baix Camp (36,5%), Tarragonès (28,5%), Alt Camp (24%) i el Priorat (21,6). En l’acte, Neus Lloveras ha animat als electes a ser un altaveu transmissor perquè més càrrecs municipals de la zona s’hi registrin. Actualment en l’àmbit del país 3053 electes (32,65%) s’han registrat i validat.

L’acte va voler mostrar la pluralitat política de l’AECAT i hi van intervindre representants de diferents formacions polítiques que han defensat la necessitat dels càrrecs electes d’organitzar-se per garantir el dret a decidir el futur polític de Catalunya.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp