CEPTA

Poblet, exemple d’eficiència energètica per les empreses tarragonines

La CEPTA organitza una trobada al Monestir per conèixer les mesures aplicades en l'estalvi energètic

El Monestir de Poblet i la seva tasca en l’estalvi energètic ha servit d’exemple en una jornada realitzada al mateix monestir amb una vintena d’empreses tarragonines. Organitzat per la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA), la trobada es va fer la setmana passada a l’hostatgeria per conèixer més a fons les innovacions que aquest centre religiós ha incorporat a les seves instal·lacions per a reduir el seu consum energètic i ser més sostenible.

La iniciativa pretén donar a conèixer la tasca que s’està duent al monestir a les empreses de les comarques de Tarragona i afavorir espais de trobada singulars que permetin l’intercanvi empresarial i el flux d’idees entre els assistents.

Les dues primeres jornades d’aquesta iniciativa es van dur a terme la passada setmana i es preveu una tercera edició d’aquestes jornades per al proper dimarts 10 de novembre.

Durant la intervenció del prior del Monestir, Lluc Torcal, els assistents van poder conèixer de primera mà alguns dels mecanismes que ha impulsat el monestir per reduir la seva factura energètica, un dels objectius primordials de moltes empreses per tal de mantenir la seva productivitat.

Així, el prior Lluc Torcal va explicar als assistents que, des de l’any 2007, el Monestir de Poblet ha reduït prop del 95% del seu consum d’aigua, gràcies a mesures com la implantació d’aixetes que permeten eliminar les impureses sense usar el sabó i la instal·lació d’aparells electromagnètics que impedeixen l’acumulació de calç a les canonades.

De la mateixa manera, Poblet també ha reduït en un 50% el seu consum de gas-oil durant els darrers anys. Aquest estalvi ha estat possible gràcies a la instal·lació de sistemes de terra radiant i d’aparells aerotèrmics -que permeten generar escalfor gràcies a la mateixa acció de l’aire- i el manteniment d’una temperatura estable de 21 graus a la majoria d’instal·lacions del monestir.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp