Primera edició del Festival Merlet, a Montblanc

Pop i Rock cent per cent montblanquí i de la Conca de Barberà

Enguany s’estrena la primera edició del Festival Merlet, una cita musical en què actuaran 12 grups musicals de Montblanc i la comarca. Tindrà lloc divendres 9 de setembre, en el marc de la Festa Major. Després de dos anys de pandèmia, en què el sector musical va patir fortament les restriccions sanitàries, l’Ajuntament de Montblanc dona suport al talent montblanquí i de la Conca de Barberà.

Talent local

En una entrevista a Ràdio Montblanc, el regidor de Festes, Santi Porta, destacava l’aposta que s’ha fet des de la Comissió de Festes per programar una Festa Major amb un marcat accent local, assenyalant el Festival Merlet com el clar exemple:

Porta comenta, orgullós, el fet que tots els grups musicals s’hagin mostrat entusiastes i participatius en aquesta nova proposta musical, i destaca el fet que el grup montblanquí, Quatre Cantons, torni a l’escenari després de vint-i-cinc anys sense actuar:

Quatre Cantons: rock català rural fet a Montblanc

Quatre Cantons va néixer l’any 1981 i va tocar fins a l’any 1997. El grup el van fundar 7 músics montblanquins, que dissabte tornaran a tocar al Festival Merlet, més de 30 anys després. A l’escenari pujaran en Josep Queraltó (guitarra solista), Joan Anton Font (guitarra rítmica), Manel Font (baix elèctric), l’Ignasi Vivas (cantant i guitarra acústica), la Carme Cabezas (cantant solista), Xavier Ferrer (teclats) i l’Ismael Porta (bateria acústica i percussió), qui ens ho ha explicat:

A banda dels músics fundadors de Quatre Cantons, aquest dissabte hi haurà la presència de tres coristes més: Muntsa Porta, Carla Farré i Isis Cabezas, filles dels integrants.

Al llarg dels setze anys de vida musical, el grup montblanquí va fer 50 concerts i se’ls va etiquetar com a “rock català rural”. L’any 1984 van tocar al programa de Comarques i, en acabat un representant els va trucar. La idea era gravar un disc, però no ho van arribar a fer per diversos motius personals. Ens ho ha explicat el bateria de la formació, Ismael Porta, a Ràdio Montblanc:

Quasi no hi ha material audiovisual del grup, però l’any 1994 els Quatre Cantons van tocar amb els grallers de Montblanc, i es pot veure la primera part del concert, aquí.

De “Polvos Talco” a “Quatre Cantons”

En un inici, la formació musical es deia “Polvos Talco” i feien versions musicals d’altres grups. Al cap d’un temps, però, van voler canviar de registre i fer el tipus de música que els agrava més: rock simfònic. Així, van buscar un altre nom pel grup que els representés millor i, com que sempre es trobaven als quatre cantons de Montblanc, en van prendre el nom. Ho explica Porta:

L’any 2019, els Quatre Cantons van voler gravar, de forma professional, el seu repertori, incorporant-hi les veus dels fills i filles que, ara, també toquen instruments. La proposta, però, no va tirar endavant per motiu de la pandèmia. No obstant això la intenció del grup montblanquí, segons ens ha explicat Porta, és gravar el seu primer disc l’any que ve.

Un concert amb sorpreses i molts records

Tot i que Porta no ha volgut desvelar massa què passarà dissabte al concert, ens ha avançat que, mentre toquin, es projectaran fotos de la seva època i moments inoblidables dels Quatre Cantons. Es preveu que actuïn a les 12 de la nit.

9 hores de pop i rock en dos escenaris

A banda dels Quatre Cantons, el Merlet portarà els Leitmotiv, Cover & Jazz Band, Un Conjunt, Cristine & Dave Duet, Carla i Muntsa, Marc Català i Marc Cubero Combo, Fuego de Mortero, Fiando Temas, DJ Energy i DJ. Gerko. Seran 9 hores de pop i rock repartides en dos escenaris. La proposta està pensada tant pel públic adult com familiar.

El Festival Merlet s’ubicarà a l’aparcament de Sant Miquel aquest divendres 9 de setembre. Començarà a les 8 del vespre i continuarà fins a la matinada. Hi haurà zona de menjar i beure perquè, qui vulgui, pugui anar-hi a sopar.

  • Quatre Cantons
Quatre Cantons
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp