Ràdio Montblanc

Ràdio Montblanc estrena nova temporada amb una graella carregada de novetats

S'estrenen fins a set noves propostes que consoliden l'aposta per la informació i l'entreteniment 100% local

Ràdio Montblanc estrena aquest dijous 12 de setembre la seva 36ena temporada de ràdio. Enguany la nova graella de l’emissora arriba carregada de novetats, amb fins a set estrenes de propostes radiofòniques de producció pròpia i de temàtica ben diversa.

Un any més, la informació local i l’entreteniment seran el pal de paller de la programació. La finestra diària per repassar l’actualitat continuarà amb el ‘Bon dia Montblanc!’ que s’emet de dilluns a divendres a les 10 del matí. L’espai, presentat per Josep Ardila i corproduït amb La Xarxa de Comunicació Local, és un repàs diari a l’actualitat local i comarcal.

També amb el suport de La Xarxa, aquesta serà la segona temporada del programa ‘Carrer Major’. Es tracta d’un espai realitzat per vuit emissores del Camp de Tarragona ( Ràdio Ciutat de Tarragona, Ràdio La Selva, Ona la Torre, Altafulla Ràdio, La Nova Ràdio de Reus, Ràdio l’Hospitalet de l’Infant, BXC Ràdio i Ràdio Montblanc) que durant tres hores, de 4 a 7 de la tarda, fa un recorregut radiofònic pel Camp de Tarragona. Està presentat pel periodista Eduard Virgili i compta amb la periodista Jordina Moix des dels estudis de Ràdio Montblanc. La informació diària es complementa amb els informatius de La Xarxa. L’edició matí, de 7 a 10, l’edició Migdia a les 14h i l’edició cap de setmana, els dissabtes i diumenge a les 8 i a les 14h.

L’emissora, a més, recupera aquesta temporada l‘Informatiu Cap de Setmana de producció pròpia. Cada dissabte a la 1 del migdia i els diumenges en repetició també a la 1, l’equip de l’informatiu farà un ampli repàs per l’actualitat de la setmana i donarà un cop d’ull a tot allò que ha de passar el cap de setmana. Estarà presentat per Pol Llort, David Cendra, Irene Líria i Aina Sesé.

En l’àmbit informatiu, destaca també la recuperació del programa esportiu ‘El racó de l’esport’. Presentat per Javi Ardila, l’espai repassarà cada dilluns a les 7 de la tarda tota l’actualitat esportiva de Montblanc. L’espai, que va començar ja la temporada el passat dia 2 de setembre, parlarà de tots els esports que es practiquen a la vila, fent especial èmfasi en el primer equip del CF Montblanc, que enguany jugarà a segona catalana.

Nous programes d’emissió mensual

La nova programació de Ràdio Montblanc incorpora aquesta temporada noves propostes radiofòniques de producció pròpia que es podran escoltar una vegada al mes. Una de les novetats és el programa ‘Dansa.cat’, amb la periodista i experta en dansa Marta Arjona. Es convertirà en el primer espai de la ràdio local dedicat exclusivament a la dansa. Es podrà escoltar el segon dissabte de mes a les 10 del matí.

El tercer dissabte s’estrenarà la segona temporada del ‘Conquencs fora vila’ presentat per la periodista Montse Plana. L’espai, que adopta un format mensual, entrevistarà gent de la Conca que viuen lluny de casa.

El quart dissabte de mes s’emetrà, també a les 10 del matí, el programa d’actualitat municipal ‘A l’altra banda de la plaça’. Presentat per Josep Ardila, l’espai serà una finestra mensual d’una hora per analitzar amb els seus protagonistes l’actualitat municipal.

Finalment, pel que fa a l’oferta de programes mensuals, Ràdio Montblanc estrena enguany un espai de ràdio amb el centre especial de treball Aprodisca de Montblanc. Els dijous a les 11 del matí i en repetició els dissabtes, una vegada al mas, l’espai servirà d’altaveu de tot l’univers Aprodisca, amb la participació dels seus treballadors i usuaris. ‘La veu d’Aprodisca’ serà un programa ple de capacitats que ens ajudarà a descobrir tot els serveis que l’entitat ofereix a la Conca de Barberà.

Una altra de les novetats es l’espai d’entrevistes ‘Cal Contijoch’, presentat per l’escriptor Eduard Contijoch. Els dilluns cada quinze dies, Contijoch conversarà, de manera tranquil·la i pausada, amb persones de Montblanc que tenen històries interessants per explicar.

Tambés és novetat el programa ‘Quim-què?’, un projecte de final de grau dels universitari Jordi Saumell i Maria Torrelles. Estudiants de química a la Universitat Rovira i Virgili, la divulgació científica serà l’objectiu del seu treball de final d’estudis, i es podrà escoltar a Ràdio Montblanc i a l’Espluga FM Ràdio, els diumenges a les 12 cada quinze dies. A través de la ràdio, intentaran desgranar temes que sovint són difícils d’entendre o d’explicar.

Propostes que es consoliden a la graella
La graella presenta també programes que es consoliden. Un d’ells és el ‘Pàgina 107’, que després de la seva primera temporada passa de mitja hora a una hora d’emissió setmanal. Sergi Olivan i Pep Civit portaran la seva passió per la lectura a les ones de la ràdio els dimecres a les 19h. També torna ‘Adomont a la ràdio’, els dijous cada quinze dies, amb una hora de tertúlia i entrevistes al voltant del món de la dona.

També torna, els dijous a les 8 del vespre, el ‘Connexió Skokiaan’, amb Ruben Sanjuan, dues hores setmanals de música reggae punxada amb vinils en directe des dels estudis. Enguany, a més, Sanjuan estrenarà un altre espai musical els dissabtes a l’hora del vermut. ‘Vermut musical’ es podrà escoltar d’11 a 13h i oferirà un ventall molt més ampli de música, també punxada amb vinils. En l’àmbit musical, també es manté a la graella el ‘Cançons d’ahir’ amb Damià Gallego, els dimarts a les 7 de la tarda.

Aquesta temporada Ràdio Montblanc recupera l’Informatiu Cap de Setmana de producció pròpia. Cada dissabte es podrà escoltar un repàs de les noticies més destacades de la setmana i també una prèvia de tot el que ha de passar el cap de setmana. Estarà presentat per Pol Llort, David Cendra, Aina Sesé i Irene Líria.

La graella de Ràdio Montblanc s’acabarà de farcir amb propostes de La Xarxa que s’aniran introduint gradualment a la programació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp