Ràdio Montblanc

Ràdio Montblanc estrena nova temporada del concurs lingüístic ‘Pica Lletres’

S'emetrà els dilluns a les 8 del vespre i els dissabtes a les 10 del matí, dos capítols cada setmana

Ràdio Montblanc torna a estrenar, una temporada més, el concurs lingüístic ‘Pica Lletres’, que posa a prova el coneixement de la llengua dels alumnes catalans. A Montblanc hi han participat alumnes de 2n d’ESO de l’Institut Martí l’Humà.

Aquesta ha estat una temporada rècord, amb la participació de més de 12.000 estudiants implicats, de 3r i 2n d’ESO de tot Catalunya, que hauran de demostrar, un cop més, la seva habilitat per lletrejar i resoldre tota mena de jocs lingüístics.

A la versió radiofònica hi participen 120 alumnes de 2n d’ESO, que enguany s’enfronten en diferents eliminatòries presentades per Pere Puig, periodista de VOTV. Els dos centres que obtinguin millor puntuació optaran a la Gran Final, que s’emetrà al juny. L’any passat la va guanyar l’Escola Betúlia de Badalona.

Pel que fa a la televisió, el programa s’emet també a TAC12, on els alumnes -que cursen 3r d’ESO- s’enfronten en eliminatòries territorials, de les quals surten els aspirants a disputar la Gran Final Nacional, al juny, una gala on es proclama el guanyador del concurs a escala nacional. Enguany, serà una cerimònia especial ja que celebrarà els deu anys en antena del concurs amb un recull dels millors moments viscuts. La passada temporada, la guanyadora va ser l’Escola Maristes de Girona.

Cobertura a tot Catalunya

Els més de 40 mitjans locals d’arreu del país implicats en el concurs en garanteixen la cobertura per pràcticament tot el territori. Per televisió són Canal Blau TV (Garraf), Canal Reus TV, Televisió de Badalona, Penedès TV, Canal Terres de l’Ebre, VOTV (Vallès Oriental), ETV (Baix Llobregat), TAC 12 (Camp de Tarragona), Canal Terrassa, cugat.cat, TV Costa Brava, Olot Televisió, TV Ripollès, Lleida TV, Aran TV, EL9TV (Osona), Mataró Audiovisual i TV Girona.

Pel que fa a les ràdios, es tracta de Ràdio Arenys (Arenys de Mar), Ràdio Castellar (Castellar del Vallès), Ràdio Premià de Mar, Ràdio Silenci (la Garriga), Ràdio Mollet, La Cala Ràdio (l’Ametlla de Mar), Canal Blau FM (Vilanova i la Geltrú), Canet Ràdio, FeM Girona, Ràdio Montblanc, Canal Terrassa, EMUN FM (Torrefarrera i Almenar), Ràdio Granollers, Ràdio Vic, Altafulla Ràdio, Ràdio l’Escala, cugat.cat, Ràdio Tortosa, Ràdio Palamós, La Nova Ràdio (Reus), Ràdio Ciutat de Badalona, Ràdio Sabadell, Ràdio Vilafranca, Mataró Ràdio i Ràdio El Vendrell.

El ‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb ràdios i televisions locals i produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp