Ràdio Montblanc

Rocafort augmenta la recollida de matèria orgànica un 128% amb els nous contenidors intel·ligents

Les dades del primer mes mostren unes conclusions positives del nou sistema, que està en fase de proves

Els residus de rebuig s’han reduït un 60% a Rocafort en el primer mes d’implantació del nou sistema de contenidors intel·ligents.

El passat mes de juny, el Consell Comarcal va engegar una prova pilot a Rocafort amb contenidors que s’obren amb una targeta personalitzada per a cada família. Només en un mes s’ha aconseguit un dels objectius: reduir els residus recollits al contenidor de rebuig i augmentar els de matèria orgànica.

Concretament, el contenidor de matèria orgànica s’ha obert un 45% més que el de rebuig, i aquest a la vegada s’ha reduït en un 60%. També és significatiu l’augment de residus orgànics, que ha estat del 128%. Per exemple, si es compara un dissabte de l’any passat i un d’aquest 2018 un cop implantats els nous contenidors, el de matèria orgànica va recollir 289 quilos més, mentre que el de rebuig va rebre 460 quilos menys.

L’alcalde de Rocafort, Marc Roca, ha destacat que “el primer balanç és molt positiu” i afegeix que “sense la complicitat dels veïns no hauria estat possible i s’han cregut molt el projecte, la gent s’ho ha agafat molt seriosament”. Si bé Rocafort ja tenia unes bones dades de recollida selectiva, el nou sistema està donant bons resultats i aconseguint els objectius fixats.

Cada família disposa d’una targeta i de bosses personalitzades amb un codi que els identifica per, d’aquesta manera, tenir un registre dels residus abocats i de la quantitat de vegades qe s’obre cada contenidor.

La propera prova pilot s’implantarà a Montblanc a l’octubre i serà el sistema de recollida porta a porta, que es farà de manera inicial al centre històric.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp