Sebastià Bennasar i Helena Martínez guanyen el tercer certamen literari Vila de Montblanc

Els premis s'entregaran aquest divendres en una gala a Sant Francesc

El certamen literari Vila de Montblanc ja té guanyadors. La tercera edició del premi, organitzat per l’Ajuntament de Montblanc i l’Associació Literària l’Escarritx, s’entregarà aquest divendres però aquest dilluns ja s’han conegut els guanyadors.

El premi Portal de Bové de Narrativa, dotat amb 5.000 euros, ha estat per la novel·la ‘L’amant secreta’ de Sebastià Bennasar Llobera. L’escriptor, traductor i periodista mallorquí té una carrer consolidada en el món de la literatura, amb més de 40 títols publicats. La seva obra guanyadora serà publicada per Pagès Editors.

Sergi Olivan, president de l’Escarritx, glossa la figura del guanyador del premi Portal de Bové de narrativa

Pel que fa al premi Pont Vell de poesia, dotat amb 2.000 euros, l’obra guanyadora ha estat ‘La casa de les absències’ d’Helena Martínez Ferreruela. Resident a Cambrils, la guanyadora del premi ha publicat ja un poemari i aquest serà el segon. La seva carrera tot just comença. És la primera dona que guanya un premi del certamen en les seves tres edicions.

Anna Maria Roman, vicepresident de l’Escarritx, glossa la figura de la guanyadora del Pont Vell de poesia

Des de l’entitat literària han volgut posar en valor que un escriptor amb una trajectòria consolidada s’hagi presentat al certamen. Creuen que li dona encara més prestigi, i que prestigia també l’altra guanyadora.

Sergi Olivan, president de l’Escarritx

En total, en aquesta edició del certamen s’han rebut 80 obres, 42 al premi de narrativa i 38 al de poesia. D’aquestes, 56 han estat escrites per homes i 24 per dones. Des de l’organització fan també una crida a que les dones presentin les seves obres al premi.

L’any passat es van presentar poc més de 100 obres. Des de l’Escarritx asseguren que haver escurçat els terminis ha fet que s’hagin presentat menys obres, però per contra destaquen que ha anat bé per poder fer una millor tria. La majoria de les obres provenen de Catalunya, però també n’hi ha del País Valencià i de les Illes Balears. De la Conca de Barberà només es va presentar una obra.

L’Ajuntament de Montblanc destaca la importància del certamen per la vila.

Núria Besora, regidora de cultura de l’Ajuntament de Montblanc

La gala d’entrega dels premis es farà aquest divendres 2 de setembre a les 8 del vespre des de l’antiga església de Sant Francesc, presentada per l’escriptor Eduard Contijoch. Abans, a dos quarts de set de la tarda, es donarà el tret de sortida a la Festa Major 2022 amb el pregó, que farà l’escriptor montblanquí Josep Civit, que va guanyar la primera edició del Pont Vell de poesia. Es podrà seguir en directe a Ràdio Montblanc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp