Generalitat de Catalunya

Senan i Pira estrenen millores en el subministrament d’aigua

Les obres, fetes amb l'ajuda de l'ACA, es van inaugurar aquest dissabte

La Conca ha estrenat, aquest cap de setmana, dues actuacions que millora del subministrament d’aigua que beneficiarà a més de 500 habitants. Es tracta de la connexió de Senan amb la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues i la construcció d’una planta de tractament d’aigua a Pira. Les dues actuacions han suposat més de 267.500 euros en ajuts per part de l’Agència Catalana de l’Aigua.

El seu director, Jordi Agustí, va visitar les dues obres aquest passat dissabte. A Pira es va inaugurar una planta potabilitzadora, que millorarà la qualitat de l’aigua subministrada i eliminarà la terbolesa.

Les obres han tingut un cost de 157.858 euros, amb una subvenció de l’ACA de 113.291 euros. Cal tenir en compte que el municipi de Pira disposa de diverses captacions, com la del riu Anguera, dues mines a la zona dels Molinets i la captació de la resclosa dels Molinets. En ocasions, les captacions del riu i la resclosa dels Molinets presenten problemes de terbolesa, que s’agreugen durant episodis de pluges.

Una tercera font d’abastament

En el municipi de Senan s’inaugurava dissabte la connexió del municipi amb la xarxa d’aigua de la Mancomunitat de les Garrigues. El director de l’ACA ha assistit a l’acte amb l’alcaldessa de Senan, Carme Ferrer; la directora dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat a Tarragona, Trinitat Castro, i el president de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, Jaume Setó, entre d’altres autoritats.

L’actuació, que ha consistit en la construcció d’un dipòsit de 20 m3 i la conducció fins a la xarxa de la Mancomunitat d’Aigües de les Garrigues, ha tingut un cost de 170.155 euros, amb una subvenció de l’ACA de 154.211 euros. Amb aquesta mesura, s’incrementa la garantia en el subministrament d’aigua d’aquesta localitat, que fins ara s’abastia únicament de dos pous sotmesos a una elevada vulnerabilitat, tant en quantitat com en qualitat.

Entre 2016 i 2018, l’agència ha destinat més de 45 milions d’euros en ajuts per a millorar l’abastament d’aigua per a tot el territori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp