Diputació de Tarragona

Senan ja té enllestida la infraestructura que abastarà el municipi amb aigua potable

La connexió a la xarxa de la Mancomunitat d'aigües de les Garrigues encara no s'ha posat en marxa perquè falten alguns detalls

Senan ja compta amb la infraestructura que permetrà, en breus, que l’aigua potable arribi a les aixetes de tot el municipi. Fa anys que aquest poble de la Conca pateix problemes de salubritat. I és que, històricament, l’aigua de boca de Senan té un excés de nitrats. Ara, però, el municipi podrà garantir la potabilitat de l’aigua amb una nova connexió a la xarxa de la Mancomunitat d’aigües de les Garrigues. Segons ha explicat l’alcaldessa de Senan. Carme Ferrer, a Ràdio Montblanc, la connexió encara no s’ha posat en marxa perquè falten ultimar alguns detalls perquè la infraestructura estigui totalment enllestida. Malgrat tot, s’espera que entri en funcionament en les properes setmanes.

La Diputació de Tarragona ha estat l’encarregada de redactar el projecte i dirigir les obres, que van començar el 4 d’abril i que han comptat amb un pressupost de 206.480,87 euros, amb la participació de l’Agència Catalana de l’Aigua i l ‘Ajuntament de Senan.

La connexió s’ha realitzat a l’alçada del dipòsit de l’Espluga Calba, des d’on s’han traçat 5 quilòmetres de nova canonada fins a un nou dipòsit intermedi que s’ha construït al Pou del Mas de l’Hereu, al terme municipal de Senan. Des d’aquest punt s’impulsa l’aigua fins al dipòsit del municipi per a la seva posterior distribució cap als consumidors. El sistema també s’ha dotat d’equips de telecontrol per tal que funcioni de manera automàtica i enviï informació als gestors finals de la instal·lació.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp