Toquem l’Arpa

S’ensorra part del sostre d’una guixera històrica de Vilaverd

Es tracta de la guixera del Tòfol, datada de 1917, l'única de Catalunya que conserva l'espai i la maquinària

La guixera del Tòfol, a Vilaverd, ha perdut part del seu sostre després d’un enderroc que va tenir lloc fa uns dies. Aquesta guixera, datada de 1917, és la única de tot Catalunya que conserva l’espai i la maquinària. Si no s’hi actua de manera immediata, la resta de la teulada es podria enfonsar, i acabaria així destruint aquest edifici, que forma part de la tradició guixera de Vilaverd.

Així ho reivindiquen des de l’associació cultural del municipi Toquem l’Arpa, que alerten que s’hi hauria d’actuar amb rapidesa. Apel·len a institucions i propietaris que no deixin perdre l’edifici. Martí Torrell, president de l’entitat, destaca que “depèn de tothom que aquest bé cultural no s’acabi enfonsant”, i destaca que “el que hem demanat és un tècnic que faci un informe sobre l’estat real de la guixera. Creiem que s’haurien de posar quatre puntals “.

De fet, gràcies a la seva denúncia a través de les xarxes socials, aquesta setmana una tècnica ja ha fet una valoració de l’estat actual de l’edifici. L’informe servirà per després poder-hi actuar. Creuen que el primer que s’hauria de fer és apuntarlar el sostre perquè no caigui i afecti a la resta de la guixera.

Aquesta va ser la darrer guixera de Vilaverd en tancar i és la única que segueix dempeus.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp