S’estrena el documental “A cavall dels Temps”

Es tracta d'un documental dedicat als gravats descoberts a la Cova de la Font Major de l'Espluga de Francolí

Divendres al vespre es va presentar el documental “A cavall dels temps”, de Marcel·lí Parès i Alfons Par. La gran troballa arqueològica del paleolític i del neolític feta a l’Espluga de Francolí, suposa un fet de gran transcendènia, ja que es tracta del santuari paleolític més important del nord-est i la costa mediterrània de la península Ibèrica.

“A Cavall dels Temps” és el primer documental que mostra els més de 300 gravats trobats a la Cova Major l’any 2019.

Paco Poch és el productor de l’obra. Poch explica que el fet que coincidís la pandèmia, amb la troballa arqueològica, i que ell fos a Senan, a casa seva, van ser els factors determinants perquè s’embarqués en aquest projecte cinematogràfic:

Paco Poch: vam pensar que hi havia una aventura antropològica molt rellevant i en volíem parlar.

Poch explica el perquè del títol del documental i la presència del cavall, com a element principal. El fet que es tracti de dues civilitzacions: una de nova, a sobre i una d’antiga, a sota (a la Cova) li va resultar molt atractiva, a l’hora de fer el documental i connectar els dos mons:

Fa 30.000 anys es feien les mateixes coses que ara i ens han deixat traces del que han anat fent

El film té per objectiu la divulgació científica i aquest fet ha estat cabdal a l’hora d’executar la producció.

El documental ha comptat amb les aportacions d’institucions com la Diputació de Tarragona o la Generalitat de Catalunya . El testimoni de professionals de la comarca i del territori ha estat cabdal per a mostrar les veus implicades. Ha estat el cas de l’historiador Antoni Carreras, membres de l’IPHES com Josep Maria Vergés, Manel Vaquero, Ivan Cots, Ramon Viñas.

Txell Bonet n’és la presentadora i l’arpista espluguina Anna Amigó n’ha creat la música.

Poch va explicar, durant la presentació queel documental ha estat subtitulat a l’anglès per tal de poder-lo portar a diversos festivals europeus. Així mateix està previst que, de cara a finals d’any, es pugui visionar per TV3 i que, després d’això, sigui cedit a les institucions per poder-ne fer un ús públic i educatiu.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook