J.Ardila

S’inaugura l’exposició de fotografies ‘Ja són aquí!’ sobre l’entrada de les tropes franquistes a Montblanc l’any 39

Es pot veure fins al 29 de gener a la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc

La biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles de Montblanc acull, des del passat divendres, l’exposició ‘Ja són aquí!’, un recull de fotografies de l’entrada de les tropes franquistes a Montblanc el gener de l’any 1939. Es tracta d’imatges inèdites que fins ara no s’havien donat a conèixer, i que l’historiador montblanquí Gabriel Serra ha localitzat al fons fotogràfic de l’agència EFE a Madrid.

Es tracta d’un recull d’una desena d’imatges captades per fotògrafs que anaven amb les tropes nacionals l’endemà de la seva entrada a Montblanc. En l’exposició s’hi pot veure, a banda dels lògics estralls de la guerra, també el rostre més humà: el retorn de refugiats, la presència de cadàvers i de ferits pels carrers o la confraternització de joves amb les tropes conqueridores. També s’hi poden veure imatges sorprenents, com el Pont Nou tot destruït, i l’efecte de la guerra sobre el Pont Vell.

L’exposició es podrà veure fins al 29 de gener en horari de la biblioteca comarcal. Com a complement a l’organització d’aquesta exposició, la biblioteca ha preparat un recull de llibres i publicacions relacionades amb la Guerra Civil que es podrà consultar a l’entrada. A més, el mes de febrer, es portarà a la vila la companyia Terra Teatre que presentarà l’espectacle ‘Els darrers dies de la Catalunya republicana’, basat en un text de Rovira i Virgili.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp