Josep Ardila

Som Espluga es presenta per acabar amb la majoria absoluta de CiU a l’Ajuntament

Espluga Viva, Solidaritat, Moviment d'Esquerrers i independents s'ha sumat a la formació d'esquerres

L’acord Som Espluga ha anunciat les intencions de presentar-se ‘per guanyar i canviar l’Espluga’, però Antonia Sánchez no s’ha sumat al pacte malgrat haver anunciat el passat 14 de setembre que seria la cap de llista d’ERC a les municipals. La candidatura d’esquerres neix ‘de la necessitat de crear una alternativa al govern municipal actual i de les ganes de treballar conjuntament per una Espluga més transparent i participativa’. Ho han comunicat els quatre portaveus de l’agrupació aquesta tarda en una roda de premsa.

Els grups municipalistes Espluguins Independents, Solidaritat per la Independència i un grup de persones independents s’han agrupat per tal de formar una candidatura de cara a les properes eleccions municipals sota el nom ‘Som Espluga’. La proposta s’ha fet pública aquest dimarts en una roda de premsa on hi ha intervingut quatre portaveus de l’agrupació; l’actual regidor d’Espluguins Independents, Xavier Rosell; el representant del partit socialista i sobiranista MES, Moviment d’Esquerres, Josep M. Vidal; en representació del sector d’independents de la llista, Aida Morgades i l’actual regidor de Solidaritat per la Independència, Jordi Miró.

Els portaveus han exposat que Espluga Viva no es suma a aquesta candidatura ‘per evidents motius ideològics’ i el membre d’Espluguins Independents, Xavi Rosell també ha aclarit que la cap de llista de l’agrupació a les últimes eleccions, Antònia Sánchez, no s’ha sumat al projecte ‘Som Espluga’. Els portaveus no han anunciat el cap de llista de la nova agrupació però han afirmat que la setmana que ve faran pública tota la llista.

Els portaveus han exposat que la iniciativa va sorgir d’un grup de joves que van fer reactivar les negociacions entre EI i SI, ja que els dos grups ja havien negociat però no havien arribat a cap acord. ‘Som Espluga’ aposta ‘per una suma plural, il·lusionadora i complementària’ que pretén agrupar totes les sensibilitats progressistes.

‘Som Espluga’ també ha anunciat que per tal de contribuir al canvi polític a nivell comarcal ha decidit que els vots siguin comptabilitzats a la candidatura d’ERC que intentarà aplegar el gruix de volts de candidatures progressistes d’arreu de la comarca.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp