Joan López

Sortejos, espectacles i una gimcana farciran la campanya comercial de Nadal a Montblanc

Els botiguers repartiran fins a 30.000 butlletes entre els clients per al sorteig de diversos premis

Montblanc es prepara per viure una campanya de Nadal carregada d’activitats. Un any més, l’Ajuntament de Montblanc i la Unió de Botiguers i Comerciants de la vila han unit esforços per dinamitzar l’eix comercial de Montblanc, amb diverses activitats per a tots els públics.

La campanya de Nadal es posarà en marxa el pròxim 6 de desembre i s’allargarà fins passat el 5 de gener. És quan també funcionaran els llums de Nadal, que s’han instal·lat als principals carrers comercials de Montblanc, com ara el carrer Major, Riber, Dionís Mestre, Muralla de Santa Tecla o Pintor Potau. La despesa de la instal·lació de les llums ha anat a càrrec de l’Ajuntament amb un cost de 22.000 euros.

L’Ajuntament, d’altra banda, facilitarà l’aparcament a aquells que comprin a les botigues de Montblanc, repartint vals de dues hores d’aparcament gratuït a la zona blava. Això suposa una novetat respecte a les anteriors edicions, ja que abans es repartien tiquets d’1 hora gratuïta. Se n’han editat 800 que es repartiran entre els clients.

Amb l’objectiu de dinamitzar les compres de Nadal als carrers i places, la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc ha programat diversos espectacles infantils, un gran sorteig i una gimcana. Aquesta darrera activitat és una de les novetats d’aquesta edició: les famílies podran participar en la Gimcana dels Tions, una ruta per trobar els tions amagats als més de 70 aparadors de les botigues associades. Entre tots els que completin el recorregut es sortejarà una estada per a 4 persones a Port Aventura. Les butlletes per participar-hi es trobaran a les botigues i als centres educatius.

Pel que fa al sorteig, que es realitzarà al gener, està en joc un iPhone 8, una tauleta de 16GB i una smart TV Full HD. En total, es repartiran 30.000 butlletes entre els clients, que podran dipositar a les urnes que hi haurà a l’Ajuntament i a la biblioteca. També s’han organitzat diversos espectacles infantils els dies 16 i 23 de desembre.

Des de la Unió de Botiguers esperen, un any més, ser el referent comercial de la Conca. La seva presidenta, Montse Guinovart, destaca que “tenim la clara voluntat de potenciar la vila com el centre comercial de la comarca, creiem que serà una bona campanya”. Des de l’Ajuntament, la regidora d’hisenda i comerç Sílvia Lafebre destaca que “l’objectiu comú és potenciar les compres a la vila”. Des de la UBCM també ha animat als comerciants a obrir el diumenge 24 de desembre, per incentivar les compres de darrera hora entre els clients de proximitat.

Espectacles i activitats de carrer

Dissabte 16 de desembre
12.00h El Petit Lilo. Espectacle itinerant amb inici al carrer del Pintor Potau
18.00h Actuació de l’Small River Christmar Band. Per carrers i places de la vila amb inici al carrer del Pintor Potau.

Dissabte 23 de desembre
10.30h Inflables a la plaça Major
11.30h Els titellaires arriben a la ciutat. Espectacle itinerant amb inici al carrer del Pintor Potau.
12.15h Cagallufes, el follet rondinarire. Espectacle a la plaça de Sant Miquel.
17.00h Inflables a la plaça Major.
18.00h Xocolatada popular a la plaça Major
18.30h Cantada de Nadales pels carrers i places amb inici al carrer del Pintor Potau.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp