Tensió al ple per la bandera espanyola i el CAP de Montblanc

Montblanc Progressa critica que l'alcalde Oriol Pallissó s'hagi "plegat" i hagi col·locat la bandera al balcó

El ple d’aquest dimecres de l’Ajuntament de Montblanc va tornar a evidenciar la gran distància que hi ha entre el govern d’Oriol Pallissó i l’oposició encapçalada per Josep Andreu.

El ple va tornar a estar ple de retrets de l’oposició cap al govern amb dos temes concrets: la col·locació de la bandera espanyola al balcó de l’Ajuntament i la futura ampliació del CAP de Montblanc.

El regidor de Montblanc Progressa, Josep Andreu, en el torn de precs i preguntes, va criticar que l’actual alcalde hagi acatat la sentència que l’obliga a penjar la bandera espanyola a l’Ajuntament sense ni tan sols presentar un recurs. També ha criticat que s’hagi posat el balcó i no pas a la teulada de l’edifici, com han fet molts ajuntaments del país i com s’havia fet anteriorment. Critica que l’alcalde, en lloc de fer el que diu la constitució, faci “el que diu Impulso Ciudadano”.

Josep Andreu, regidor de Montblanc Progressa

L’alcalde, Oriol Pallissó, va destacar que no acatar la sentència suposava la inhabilitació. Assegura que “no em fa menys independentista haver posat la bandera” tot i admetre que també l’ha dolgut haver-ho de fer. Recorda que es van treure de la teulada de l’Ajuntament per seguretat i critica els retrets entre independentistes.

Oriol Pallissó, alcalde de Montblanc

També al torn de precs i preguntes, Andreu va preguntar sobre la futura ampliació del CAP de Montblanc. Després de criticar que no se’ls hagi informat abans, el regidor de Montblanc Progressa va lamentar que s’hagi descartat construir el nou cap a la zona de la Batedora sense ni tan sols parlar amb els seus propietaris. “Què farem, un cap amb entrada pel carrer Jaume Llecha i un altre al carrer de la Mulassa? Què farem, un túnel per sota del Caprabo?”, va dir Andreu. També va criticar que en plena campanya electoral, el conseller de Salut visités el CAP amb el candidat d’Esquerra i esbombés la construcció d’un nou cap. Andreu també ha lamentat que no aparegui cap partida el pressupost de la Generalitat per al nou centre de salut de Montblanc.

Josep Andreu criticava que en campanya electoral es va dir que es faria un nou cap
Andreu critica l’ampliació prevista per al CAP

L’alcalde, Oriol Pallissó, ha negat que el conseller de Salut digués que es faria un nou CAP si ell era l’alcalde. Això és el que va dir el conseller Balcells en la seva visita a Montblanc.

El conseller de Salut en la seva visita a Montblanc el passat mes de maig de 2023

També ha lamentat que a la darrera comissió informativa es va explicar aquesta opció per al CAP i que l’oposició no s’hi interessès.

Oriol Pallissó, alcalde de Montblanc

Pallissó explica que, en cap moment, es va donar per fet que el CAP es construiria a la zona de la batedora. “Vam explicar que era una opció, però que hem descartat per recomanació de l’arquitecte municipal. El més viable és ampliar el CAP actual fent un nou edifici just al costat”.

Pallissó parla de com es treballa per fer realitat el nou CAP

El debat va anar pujant de to i es va convertir en un cúmul de retrets d’Andreu cap a Pallissó.

Discussió entre Andreu i Pallissó
Oriol Pallissó va acabar demanant que s’acabi la crispació als plens

També al torn de precs i preguntes, el regidor del PSC, Juanma Cabello, va preguntar al govern sobre les càmeres de control de trànsit al centre històric. Lamenta que no s’hagin utilitzat com tocava i demanava quin seria el sistema que es faria servir a partir d’ara.

Jaunma Cabello, portaveu del PSC

L’alcalde va destacar que s’ha redactat un projecte per instal·lar un semàfor a les entrades al centre històric que indiqui en quins horaris es pot entrar, i també una pilona, que s’utilitzarà només en dies que sigui necessari tancar el pas de manera física. Pallissó va explicar que es demanarà una subvenció al Departament d’Interior per poder-ho instal·lar.

Oriol Pallissó sobre el trànsit al centre històric

A banda del torn de precs i preguntes, el ple va aprovar el reglament per la creació del Consell Municipal de la Infància i també el nomenament de Ramona Sanahuja com a nova Defensora del Ciutadà de Montblanc. També es va aprovar per unanimitat una moció de suport a la pagesia.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook