Terrània celebra la seva 20a edició

El país convidat de l'edició del 2023 serà Eslovènia

Terrània ha començat els actes de celebració del seu vintè aniversari.  El festival internacional de ceràmica de Montblanc ha presentat, avui dilluns, una obra permanent que es podrà veure a la biblioteca comarcal Conangla i Fontanilles. Es tracta d’una peça que barreja fotografia, ceràmica i natura, i està feta per l’artista barcelonina, vinculada de fa anys amb la vila, Rosa Cortiella. L’obra està formada per una fotografia de gran format en blanc i negre que representa la font de la Ceba de la vila, i tot un seguit de peces ceràmiques pintades que simulen els trossos d’escorça caiguts dels plataners, que són emblema de la vila ducal.

Rosa Cortiella: “la fotografia la vam fer un any en què hi va haver molta sequera; amb la riuada em va semblar que aquesta escultura deia moltes coses, i havia de ser aquí”.

L’alcalde de Montblanc, Oriol Pallissó, ha ressaltat que la Font de la Ceba és un dels llocs emblemàtics per als montblanquins i les montblanquines:

Oriol Pallissó: “Les ànies situen a Montblanc com una capital de la cultura i el turisme, de gran valor”

L’exposició central de Terrània tindrà, enguany, com a protagonistes els ceramistes de Senan, Lluís Solé i Núria Albà, vinculats al festival des de la primera edició. Una exposició que servirà celebrar dues dècades de Terrània, però també 40 anys de trajectòria dels artistes. 

L’exposició central tindrà peces noves i originals fetes amb les dues tècniques que més hem utilitzat: la carbonació i el rakú

El regidor de festes, Ramon de Domingo, ha volgut reconèixer el mèrit dels dos ceramistes de la comarca:

Ramon de Domingo: “Terrània no s’ha de perdre”

Eslovènia, el país convidat

Aquesta edició del festival reunirà una trentena de ceramistes d’arreu d’Europa, i tindrà Eslovènia com a país convidat.  Per celebrar els 20 anys de Terrània, s’han preparat diverses exposicions i actes paral·lels, com un tast ceràmic i gastronòmic. 

Quim Queralt, cap d’oficina de turisme de Montblanc

Terrània tindrà l’antiga església de Sant Francesc com a epicentre i se celebrarà el 29 i 30 de setembre i 1 d’octubre d’enguany. 

Les entrades als tallers es podran adquiris properament al següent enllaç: https://entradas.codetickets.com/entradas/ajuntament-de-montblanc-turisme?temporada=2000

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook