Oficina de Turisme

Terrània consolida el nombre de visitants i augmenta les vendes

La tretzena edició del festival rep 6.800 persones que fan una despesa superior als 21.000 euros

La tretzena edició de Terrània ha tancat amb bones xifres de visitants i de vendes. El festival internacional de ceràmica de Montblanc s’ha celebrat aquest cap de setmana, i diumenge va coincidir amb les eleccions al Parlament de Catalunya. Això va fer baixar lleugerament la xifra total de visitants, però està en la línia de les registrades els darrers anys, amb 6.800 visitants.

El primer dels esdeveniments de tardor a Montblanc referma que Terrània és un punt de trobada imprescindible per als aficionats a la ceràmica artística. Cada cop és més alt el nivell de l’obra exposada i any rere any les activitats paral·leles fan que el públic assistent es trobi més prop del món de la ceràmica.

Pel que fa a la despesa generada durant el festival pels visitants, les vendes han pujat respecte els darrers anys i han tornat a superar els vint-mil euros, cosa que no passava des de 2011. Els 21.200€ indiquen una tendència positiva en el consum per part dels assistents al festival. Això sí, com passa cada any, les vendes s’han repartit de forma desigual entre els ceramistes que venien de Catalunya, Espanya, França, Lituània, el Regne Unit i
Txèquia. Precisament els ceramistes d’aquest país han tingut major protagonisme i se’ls ha dedicat una exposició fotogràfica i la projecció d’un vídeo. S’espera poder repetir l’experiència de reservar un espai a ceramistes d’una procedència concreta.

Les activitats paral·leles, tot un èxit
Un any més, les activitats realitzades durant el festival s’han omplert. Enguany, a més, es va recuperar l’espectacle central amb la performance ‘Rakú Punk’ del ceramista francès Jean-François Bourlard acompanyat del grup musical Hot Flowers, i va captivar els espectadors el dissabte al vespre.

Junt amb els tallers infantils coordinats per l’Escola d’Art de Valls de la Diputació de Tarragona, els de rakú amb Montse Llanas i microrakú amb Núria Soley, i les demostracions de Lídia Serra, Anna Maria Redón, Rui Gassen, Ramon Fort i Eva López van fer que el claustre de Sant Francesc es convertís en un lloc on es viu intensament la ceràmica.

El dissabte al vespre es va donar a conèixer el ceramista guanyador del premi a la millor unitat artística presentada. Els ceramistes participants són els encarregats de fer aquesta votació. El primer premi va ser per a la ceramista lituana Lina Bekeriené; segona va ser Lídia Serra, de Sant Pere de Ribes, i tercers els txecs Vladimir Groh i Yasuyo Nishida, guanyadors el 2011. El primer premi comporta l’adquisició per part de l’Ajuntament de Montblanc d’una obra valorada en 500€ que passa a engrossir el fons municipal, el segon i el tercer premis van ser eines de treball per a ceramistes, gentilesa de Forns Isuni i Anper, col·laboradors del festival.

Després de Terrània, la propera cita serà Clickània, el festival de Playmobil, els dies 10, 11, 12, 17 i 18 d’octubre.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp