Ràdio Montblanc

Terrània supera els 7.000 visitants i aconsegueix 31.000 euros en vendes

El festival de ceràmica torna a xifres normals, després de l'edició del 2017 marcada per l'1-O

El festival internacional de ceràmica de Montblanc, Terrània, ha tancat l’edició del 2018 amb bones xifres de visitants, similars a les dels darrers anys. Aquest 2018 han passat pel festival 7.200 persones, superant de llarg les xifres de l’any passat, una edició marcada per la celebració del referèndum de l’1 d’octubre, que va fer baixar el nombre de visitants fins al 2.8000.

També ha estat un bon any pel que fa a les vendes, superant els 31.000 euros de recaptació, una xifra que no s’aconseguia des de l’edició del 2008, abans de l’esclat de la crisi, que fins al moment era de les més altes del festival. Llavors es van recaptar 33.200 euros. Enguany, doncs, es denota una tendència a l’alça pel que fa a la despesa dels visitants a Terrània.

Un any més, el festival ha portat a Montblanc amants de la ceràmica artística i ceramistes d’arreu d’Europa. Enguany, un total de 33 artesans del fang que han mostrar la seva obra artística als visitants. Destaca especialment el país convidat, Holanda, on cinc ceramistes d’aquest territori han mostrat la seva obra singular al públic de Terrània.

A banda de l’exposició i venda de ceràmica artística, el festival també ha tingut activitats per a tots els públics, demostracions de torn en directe, exposicions i un espectacle amb la ceràmica i el foc com a protagonistes els dissabte al vespre. També ha estat setzena edició especial, ja que el festival ha lluït el premi Artesania concedit per l’Associació de Ceramistes de Catalunya, reconeixent així l’esforç de l’Ajuntament de Montblanc i la seva àrea de turisme per difondre l’art de la ceràmica.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp