Ràdio Montblanc

Terrània tanca amb èxit de públic i 32.700 euros en vendes

És la segona millor xifra del festival de ceràmica des del 2008

La dissetena edició del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, Terrània, ha tancat amb un balanç satisfactori per part de l’organització, refermant la tendència positiva dels darrers anys, només trencada fa dos anys quan el festival va coincidir amb el referèndum de l’1 d’octubre.

La venda han augmentat lleugerament respecte l’any passat aconseguint 32.700 euros en vendes entre els ceramistes participants. L’any passat es van recaptar 31.326 euros. Aquest és la segona millor xifra des del 2008, que es manté com l’any amb una número de vendes més alt. Les vendes s’han repartit entre els 37 ceramistes participants, molts d’ells vinguts d’arreu d’Europa, com ara Bèlgica, Finlàndia, França, Holanda i Suïssa. Tot i això, segons l’opinió dels ceramistes, el públic evoluciona però no té els hàbits de compra dels mercats europeus, encara costa vendre peça gran i les vendes es concentren molt en peça petita.

Terrània també s’ha convertit en un festival amb un públic molt familiar. Ho demostren els participants als diversos tallers que s’han fet durant el cap de setmana, que han esgotat totes les places. La directora general de Comerç i del Consorci de Comerç Artesania i Moda, Muntsa Vilalta fou l’encarregada d’inaugurar la dissetena edició de Terrània. Acompanyada de diverses autoritats i representants del món de la ceràmica va visitar les vuit exposicions que es pogueren veure al llarg del cap de setmana, i saludaren personalment els ceramistes participants. Vilalta va destacar en declaracions a Ràdio Montblanc que “Terrània és un dels festivals més important que es fan a Catalunya”.

El diumenge es va donar a conèixer la ceramista guanyadora del premi a la millor unitat artística presentada. Els ceramistes participants foren els encarregats de votar. El primer premi fou per a Margot Thyssen, de Bèlgica; segon va ser Alain Fichot, de França; i tercera Sandra Häuptli, de Suïssa. El primer premi comporta l’adquisició per part de l’Ajuntament de Montblanc d’una obra valorada en 500€ que passa a engrossir el fons municipal, el segon i el tercer premis van ser eines de treball per a ceramistes gentilesa de Subministres Anper, col·laborador del festival.

Com sempre, l’opinió dels ceramistes participants ha resultat molt important. Han valorat l’experiència com a satisfactòria i han ressaltat la qualitat de la ceràmica exhibida. Destaquen positivament el paper de l’organització: els contactes previs al festival, les atencions rebudes durant la seva estada a Montblanc, i l’espai únic de Sant Francesc. Els professionals han tornat a insistir que la qualitat de Terrània està a l’alçada dels festivals que es fan arreu d’Europa, per la qual cosa la projecció de Montblanc a nivell europeu s’associa a una imatge de qualitat i cura pels detalls.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp