Torna la «passejada nocturna i constel·lacions» de #Safrània365

Introducció a l’astronomia a partir d’un recorregut naturalista nocturn.

El cicle d’activitats #Safrània365 ha arribat al seu equador i la propera activitat tindrà lloc el dissabte 17 de setembre. L’objectiu de les experiències #Safrània365 és la divulgació del producte agroalimentari que hi ha a la comarca. En aquesta nova proposta, la «Passejada nocturna i constel·lacions», s’hi uneix astronomia i recorregut naturalista. Ens ho explica la Tècnica de Turisme de Montblanc, Núria Griso:

3a edició de la “Passejada nocturna i constel·lacions”

L’activitat serà conduida pel divulgador astrònom Alexandre Bonanit, membre de l’Associació Bocafoscant, de Montblanc. Bonanit descobrirà als assistents les espècies nocturnes i els conreus de l’entorn, junt amb una introducció a l’astronomia, a partir del recorregut naturalista nocturn que faran. A banda de mussols, Bonanit farà descobrir als assistents altres espècies que de nit, especialment, estan més actives. Ens ho ha explicat a Ràdio Montblanc, Alexandre Bonanit:

Astronomia, contes i mitologia

La foscor de la nit permet als participants observar els tipus d’estrelles i les constel·lacions. Es parlarà de la mitologia, els contes i les llegendes que porten associades i, en un recorregut d’astronomia bàsica, alguna de les coses que s’aprendran serà diferenciar una estrella d’un planeta o com interpretaven el cel els nostres antepassats.

Alexandre Bonanit:

Els interessats a realitzar l’activitat ja es poden inscriure al web www.montblancmedieval.cat. El preu per participar és de 2€ els infants d’entre 4 i 12 anys, i 5€ els majors de 12 anys.

L’activitat està limitada a 30 persones. El punt de trobada serà la seu de l’Institut Martí l’Humà, de Montblanc i durarà, aproximadament, 1 h i mitja.

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook