Tres noves zones verdes d’estacionament gratuït, però limitat, a Montblanc

Tres carrers de la vila ducal han incorporat una zona verda d’estacionament amb cabuda de fins a 20 vehicles

Dilluns van entrar en funcionament les tres noves zones verdes d’estacionament gratuït, però amb temps limitat. En concret, es troben a la Muralla de Santa Tecla (amb dotze places d’estacionament), al carrer Dionís Mestre (amb quatre), i al carrer Casal (amb quatre més).

Juanma Cabello, regidor d’urbanisme i mobilitat, ha explicat a Ràdio Montblanc la problemàtica amb què es trobaven amb l’estacionament per part dels ciutadans a les zones de càrrega i descàrrega, espais destinats únicament a l’estacionament de vehicles professionals:

Funcionament de les zones verdes

Aquesta iniciativa es va implementar, per primera vegada a Vila-Seca, ara fa un any, i la resposta, tant per part de ciutadans com de botiguers, va ser molt bona. Tant és així que l’han volgut incorporar a la vila ducal, ara amb tres carrers més. Ens ho ha explicat la cap de la Policia Local, Raquel López:

Sense disc horari

Les zones verdes no funcionen amb disc horari. Hi haurà agents que controlaran el temps d’estacionament dels vehicles i, si passen més de 20 minuts, podran procedir a fer-ne la denúncia. Ens ho explica Raquel López:

López apunta que s’està mirant d’adquirir alguns tipus de dispositius que mesuraran el temps d’estacionament dels vehicles que siguin, tant a les zones verdes, com als espais de càrrega i descàrrega.

Més zona verda, menys estacionament gratuït

Juanma Cabello és conscient que tot canvi en el tema de mobilitat provoca reaccions diverses entre la població. Així com hi ha ciutadans que valoren positivament la incorporació d’aquestes noves zones verdes, hi ha qui critica que s’han perdut aparcaments efectius.

Per tal de donar solucions a aquestes queixes, Cabello apunta que, des de la regidoria de mobilitat estan valorant la possibilitat de tenir alguna App per tal de tenir alguna reducció, com a residents, en l’aparcament a la zona blava del municipi:

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook