Tret de sortida al projecte DAR

Un total de nou artistes de la comarca han estat seleccionades

Ahir al vespre va tenir lloc la primera sessió del projecte DAR (Dones Artistes Rurals), un projecte que va inciar-se al País Valencià i que enguany arriba a la nostra comarca. És un projecte de Tectonica Cultural i Arte Sostenible. El DAR 2023 ha rebut el suport econòmic dels fons Next Generation, la Diputació de Tarragona, i la col·laboració del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Santa Coloma de Queralt, La Farinera, el Museu de la Vida Rural i la Fundació Carulla.

Sílvia Iturria, consellera de cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

En total han estat nou les dones seleccionades, les quals formaran part d’una plataforma de Dones Artistes residents en zones rurals, que visibilitzarà el seu treball a través de la inclusió de les seves dades i obres en la pàgina web del projecte. Són: l’Anna Bolívar i l’Eulàlia Calzada, de Santa Coloma; la Laura Casas i l’Ester Ramon, de Montblanc; la Cinta Provinciale, de Vimbodí; la Maria Eek, de Barberà; la Núria Rion, de Sarral; la Gemma Puig, de Vallfogona i la Gina Sandúa, de Solivella.

Ho explica Clara Albacete, endeclaracions fetes a ràdio Montblanc:

Clara Albacete, creadora i directora del projecte DAR (Dones Artistes Rurals)

Durant la duració del projecte es realitzaran diferents trobades amb la finalitat de presentar el projecte, realitzar informes de les necessitats de les seus participants, i s’oferiran serveis de consultoria. A més a més, rebran una formació a través del curs d’orientació laboral per a artistes visuals, impartit per Jaime López, consultor i mentor d’artistes visuals amb una llarga trajectòria en el sector de la cultura.

Jaime López, membre de l’Associació Arte Sostenible, farà un curs de formació professional enfocat a artistes visuals.

Jaime López va explicar amb quins són els principals obstacles amb què es troben els i les artistes, quan acaben la carrera i han d’incorporar-se al món laboral:

Jaime López: “als artistes els falta formació de desenvolupament professional”

Finalment s’impulsaran col·laboracions per a la creació de projectes comunitaris i es farà un esdeveniment obert a tothom, el dia 31 de maig, al Museu de la Vida Rural.

  • DAR_Presentacio_Farinera
DAR_Farinera
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook