Montblanc viu la prèvia de la Festa Major amb un cap de setmana de molta activitat

La diada castellera, la timbalada dels Dimonis o les nits de festa han marcat els primers dies de Festa Major

Aquest cap de setmana ha començat la festa major de Montblanc. Després de dos anys de pandèmia torna una festa major sense restriccions sanitàries.

Dissabte 3 de setembre

Dissabte va tenir lloc, al Barranc de la Pasquala, la Jornada de recollida de residus, dins la campanya “Montblanc entorn N@tural”, amb l’Associació Reboll.

Al migdia, va ser el torn de la música popular amb el concert-vermut de gralles organitzat pels Grallers de Montblanc, amb els Grallers Tocaferro actuant a l’escenari, i el dinar popular de festa major, organitzat pels Dimonis de Montblanc.

A la tarda, va ser el moment dels esports: al claustre de Sant Francesc, el 5è torneig Escola d’Escacs Montblanc 2022, i a l’estadi municipal, un partit de futbol amistós de segona catalana del Club Futbol Montblanc contra la Unió Esportiva de Sitges.

Els dimonis de Montblanc van protagonitzar la 7a timbalada (amb la participació de 15 colles de tot Catalunya), i a la muralla de Sant Francesc hi tingué lloc l’espectacle folklòric andalús, a càrrec de l’Associació Andalusa de la Conca de Barberà.

A la nit va haver-hi molta màgia, amb el Mag Lari i el seu espectable “Una nit amb el Mag Lari”.

Per acabar el segon dia de festa, a mitjanit tingué lloc la Nit Jove, amb l’actuació de DJ Juan Domínguez i DJ Jordi Alcañiz, que per risc de pluja es va acabar celebrant al pavelló del Casal Montblanquí.

Diumenge 4 de setembre

El tercer dia de festa major va començar ben d’hora perquè de 7 h del matí a 1 h del migdia tingué lloc, al Toll de la Bagra, el Festival de Pesca, en les categories infantils i sèniors. A les 9 h, des de l’ermita de sant Josep, sortia la Ruta ecoturística d’interpretació de la Vall de Montblanc.

A dos quarts d’una, a la plaça major, hi tingué lloc la Gran Diada Castellera, amb la presència de tres colles. Els Castellers d’Altafulla van descarregar un 2 i un 3 de 6 i un 3 de 6 amb l’agulla; la Colla Joves Xiquets de Valls va fer l’actuació més destacada amb un 3 i un 4 de 8, un 2 de 7 i un pilar de 6; i la colla local, els Torraires de Montblanc, van descarregar un 3 i un 4 de 6, i un 3 de 6 amb l’agulla.

A dos quarts de set estava prevista la 7a edició de l’Essències Jazz Festival, amb l’actuació de Mireia Espelt Trio i Andrea Motis, però l’organització, junt amb l’Ajuntament, van decidir ajornar el concert a causa de la inestabilitat climàtica. El festival està buscant nova data per reemplaçar el concert en les setmanes vinents.

A les 7 h del vespre va actuar la “Companhia Barrica de Maranhao”, de Brasil, en el marc de les 50es Jornades Internacionals Folkòriques de Catalunya, que un any més van passar per Montblanc.

Per aquest dilluns, no hi ha cap acte programat, però demà dimarts, dia 6, la Festa Major reprendrà la seva programació amb el lliurament de medalles commemoratives al Ple de distincions i honors, inflables i xocolatada per la mainada i “Cançons de la nostra terra“, amb la Cobla Principal de la Bisbal i el grup d’havaneres local Habana vieja.

Podeu veure el programa de la festa major aquí.

Primer cap de setmana de Festa Major Montblanc 2022
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp