Ràdio Montblanc

Tretze entitats i personalitats rebran els Premis d’Honor de la Conca de Barberà

El grup sardanista de Montblanc rebrà la Distinció d'Honor de la Conca l'any de la capitalitat de la sardana

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà ha fet públics els noms de les entitats i personalitats guardonades amb els Premis d’Honor de la Conca de Barberà, que arriben a la seva tercera edició. Un total de tretze entitats i persones rebran diversos reconeixements durant l’entrega de premis, que tindrà lloc el proper divendres 18 de maig a 2/4 de 8 del vespre a la sala de les Corts Catalanes del claustre de Sant Francesc de Montblanc.

La Distinció d’Honor de la Conca de Barberà la rebran, aquest any, dues entitats. D’una banda, el Grup Sardanista del Museu-Arxiu de Montblanc, per la seva tasca durant més de 50 anys a favor de la difusió de la sardana a Montblanc i a la comarca, i en un any especial en que la vila és la Capital de la Sardana de Catalunya. També rebrà la distinció d’honor el Grup Cultural de la Dona de Solivella, una de les entitats pioneres a la comarca en la defensa de la igualtat de les dones i del seu paper fonamental en una comunitat rural com Solivella.

El Diploma de Reconeixement Comarcal s’atorguen enguany a l’Agrícola de Barberà de la Conca, per seu impuls al moviment cooperatiu; a l’escriptora montblanquina Carme Martí per la seva obra literària; a les Caves Sans Través de Solivella pels 30 anys de les caves i a l’historiador i farmacèutic montblanquí Jaume Felip, per la seva tasca de difusió de la història de la comarca. També rebrà el Diploma de Reconeixement Comarcal la pastisseria Farré Gamell de l’Espluga de Francolí, pels seus 130 anys de funcionament.

Finalment, s’entregarà la Menció de Serveis Distingits a les següents entitats i personalitats: al Cos de Bombers Voluntaris de Sarral, amb motiu dels 30 anys de servei; al Centre d’Estudis de la Conca de Barberà, pels seus 40 anys d’història; el Club Bàsquet Àguiles de Santa Coloma de Queralt, pels seus 50 anys d’història; als Ermitans de Sant Joan de Montblanc pels seus 25 anys de trajectòria; al poeta i mestre montblanquí Josep Civit, amb motiu de la seva jubilació i a Valentí Gual, de Rocafort de Queralt, per la seva tasca d’historiador.

Les persones i entitats distingides han estat presentades a la convocatòria pels ajuntaments i entitats de la comarca. Les candidatures han estat avaluades per una comissió formada per representants de tots els grups polítics amb representació al Consell Comarcal de la Conca i, posteriorment aprovada pel plenari del Consell.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp