Vimbodí Pets

Troben quatre cadells de gos maltractats a l’interior d’un contenidor de Vimbodí

Dos dels animals ja eren morts i els altres dos van haver de ser sacrificats pel veterinari davant del seu mal estat

Quatre cadells de gos, d’unes tres setmanes, van ser trobats aquest dilluns, 21 de gener, a la tarda a l’interior d’un contenidor de la brossa a Vimbodí, a la zona de l’antiga indústria Davsa. Segons ha explicat l’Associació Pro-defensa i Protecció dels Animals Vimbodí Pets, els animals es trobaven a l’interior d’un sac de ràfia i havien rebut diversos cops. Dos dels cadells ja eren morts quan van ser trobats, i els altres dos, presentaven múltiples traumatismes, però encara estaven vius. És per aquest motiu que van ser traslladats a un veterinari, que només va poder certificar que la vida dels cadells no era viable i van haver de ser sacrificats.

Els fets han estat denunciats per Vimbodí Pets davant dels Mossos d’Esquadra perquè s’investiguin els fets. L’associació ha aportat als agents les fotografies dels quatre cadells i el certificat del veterinari, que dóna testimoni dels maltractaments rebuts per aquests animals fins a provocar la seva mort.

Arran d’aquests fets, l’Associació Pro-defensa i Protecció dels Animals Vimbodí Pets fa una crida perquè no es maltractin els animals i es demana a l’ajuntament que “els recursos existents es destinin també a aquest tema, a ajudar a es esterilitzacions (…), recursos que es destinin a fomentar el que diu la llei ‘Afavorir una responsabilitat més elevada i una conducta més cívica de la ciutadania en la defensa i preservació dels animals’”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp