Oficina de Turisme

Turisme de Montblanc tanca el mes d’abril amb la segona millor xifra dels darrers 10 anys

L'oficina de Turisme ha registrat 10.000 consultres durant la Setmana Santa i la Setmana Medieval

Com cada any, el període de Setmana Santa i els dos caps de setmana de la Setmana Medieval han fet que l’Oficina de Turisme de Montblanc registrés els seus màxims anuals. La previsió d’increment del nombre de persones ateses i de les visites realitzades fa que cada any s’adaptin els horaris i els serveis que es presten habitualment per tal de poder atendre les necessitats dels milers de visitants que omplen la vila, especialment, durant la festa medieval més important del país.

Amb 2.656 consultes i 10.039 persones ateses s’ha assolit la segona millor xifra dels darrers 10 anys durant un mes d’abril. El calendari ha resultat ser força extraordinari amb la concentració d’una intensa activitat turística els cinc cap de setmana del mes amb la Vila del Llibre, el cap de setmana de Rams, la Setmana Santa i la Setmana Medieval.
Tot seguit es fa un repàs de l’activitat turística dels darrers tres darrers caps de setmana.

L’activitat de l’Oficina de Turisme durant la Setmana Santa va tornar a ser intensa. Amb l’excepció dels gran esdeveniments de la vila, és el moment de l’any en què Montblanc absorbeix el major nombre de visitants.

Entre el Dijous Sant i el Diumenge de Pasqua es van atendre 430 consultes, cosa que significa haver donat servei a 1.505 visitants. Aquests dies es va reforçar el servei de visites guiades que realitzen els Guies de Montblanc. Els tres tipus de visita que es fan tots els caps de setmana van sumar 306 visitants.

Per la seva banda,al llarg dels dos caps de setmana de la Setmana Medieval l’Oficina de Turisme ha atès 1.777 consultes, cosa que suposa haver donat atenció a més de 7.500 persones. Cal recordar que aquestes dades tant sols fan referència a la seu de l’àrea de turisme de Montblanc, a l’antiga església de Sant Francesc. Per tant, no s’inclou la gent que ha passat pels altres punts d’informació.
La diada de Sant Jordi va ser la que va concentrar major activitat (483 consultes, 2.027 persones). I malgrat la inestabilitat climatològica, cal destacar el fet que el segon cap de setmana també hi va haver molta activitat i a l’Oficina de Turisme es van atendre 3.600 persones.

A més, durant els dos caps de setmana s’ha facilitat la visita a la muralla en un recorregut que inclou l’accés a les torres i un passeig pel pas de ronda. Hi han passat 2.561 persones, superant les 2.309 persones de l’any passat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp