Ulldecona acull una exposició retrospectiva de Terrània

És la primera activitat dels 20 anys del festival internacional de ceràmica de Montblanc

Ulldecona acull una exposicio retrospectiva de Terrània, enguany que el festival internacional de ceràmica de Montblanc compleix 20 anys. El passat divendres 25 d’agost va tenir lloc va tenir lloc a Ulldecona la inauguració de la mostra, que està formada pel fons ceràmic que l’Ajuntament de Montblanc ha anat adquirint al llarg de la trajectòria de Terrània.

L’acte comptà amb la presència de l’alcaldessa d’Ulldecona Núria Ventura, el vice-alcalde de Montblanc Marc Vinya, i el ceramista ebrenc Joan Panisello, reconegut amb la creu de Sant Jordi l’any 2021. En els seus parlaments destacaren la vàlua del conjunt exposat clar exponent del nivell que ha tingut Terrània al llarg de la seva trajectòria. 

L’exposició es podrà visitar fins el 17 de setembre a l’Oficina de Turisme d’Ulldecona, ubicada a l’antic molí d’oli, edifici modernista obra de Cèsar Martinell.

Les peces que configuren l’exposició s’han anat adquirint cada any per part de l’organització de Terrània. Corresponen a ceramistes que han realitzat l’exposició central del festival i als ceramistes que han guanyat el premi a la millor obra exposada en l’espai de venda. En aquest darrer cas, la tria la fan els propis ceramistes participants.

És el setena vegada que es realitza aquesta exposició retrospectiva. La primera fou a Montblanc, l’any 2012 en ocasió del 10è aniversari del festival. El 2014 sortí a Barcelona, a la seu de l’Associació de Ceramistes de Catalunya. El 2017, en el 15è aniversari de Terrània, es va fer a Tarragona, al Palau de la Diputació. I el 2019 es va desplaçar a Tortosa, a l’Escola d’Art i Disseny. L’any passat es va poder veure en dues ocasions: a Tàrrega a l’Escola d’Art i Disseny Ondara i a Montblanc durant la celebració de Terrània. 

L’exposició mai és igual perquè any rere any s’hi afegeixen noves peces. És un conjunt eclèctic, amb diversitat de materials, estils, tècniques i procedències. Hi ha peces de ceramistes d’Alemanya, Bèlgica, Catalunya, Espanya, França, Japó, Lituània, els Països Baixos, Polònia, el Regne Unit i Txèquia. Per tant, una oportunitat única de gaudir i aprendre amb la ceràmica artística. 

Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook