Ràdio Montblanc

Un alumne de Les Muralles, campió de Catalunya de lectura en veu alta

Joan Cortès ha estat el guanyador a la categoria grumets verd, amb alumnes de cicle superior de primària

Un alumne de cicle superior de l’escola Les Muralles de Montblanc ha aconseguit el primer premi al Certamen de Lectura en Veu Alta de Catalunya. Es tracta de Joan Cortès, alumne de sisè que va participar a la categoria Grumets Verds on hi llegeixen alumnes de cicle superior d’educació primària.

Cortès, acompanyat dels companys de l’escola, va viatjar el passat de 4 a Barcelona, on es va celebrar la final. Anteriorment, van haver de passar per diverses semifinals fins arribar a la gran final, celebrada al Teatre Nacional de Catalunya.

Aquesta és la primera vegada que un alumne de l’escola Les Muralles aconsegueix quedar en primera posició i endur-se el premi. A tot Catalunya, i comptant les diverses categories, han participat al certamen prop de 3.000 alumnes. Es tracta d’un concurs que organitza la Fundació Enciclopèdia Catalana conjuntament amb el Departament d’Educació de la Generalitat.

“Estic molt satisfet, vam treballar molt i el treball va tenir recompensa”, explica Joan Cortès, que ha destacat també que “ens ho vam preparar molt bé a casa i també a l’escola”. La directora del centre, Mari Vallès, explica que “estem molt contents. És un premi compartit entre tots els mestres que hi han participat i també entre tots els alumnes del curs”.

Cada escola participant prepara els seus alumnes per poder concursar al certamen, i amb l’ajuda d’un assessor extern, decideixen quins alumnes presenten a cada categoria. En el cas de Montblanc, dos alumnes van arribar a la semifinal i finalment un, el Joan Cortès, va arribar a la gran final, convertint-se en el mereixedor del premi. “Pels alumnes és un repte i també un aprenentatge per llegir millor i també per controlar els nervis”, explica Vallès.

Aquest és el tercer any que l’escola Les Muralles participa en al certamen. El primer any van arribar a la semifinal, l’any passat van arribar a la final i enguany s’han emportat el primer premi de la categoria Grumets verds.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp