Fotos: Cedides

Un centenar d’actes completen el programa de la festa major de Montblanc

Més d'un centenar d'actes completen el programa de la festa major de Montblanc, que començarà el 6 de setembre...

Més d’un centenar d’actes completen el programa de la festa major de Montblanc, que començarà el 6 de setembre i que s’allargarà fins al dia 14. Entre les novetats d’enguany, destaca la incorporació d’una cercavila dedicada exclusivament al seguici petit, que es farà el dia 7 de setembre a la tarda, vigília del dia gran de la festa major. És una de les apostes de l’Ajuntament pels més petits del seguici festiu

No hi faltaran els actes més tradicionals. El dia 7 la setena edició del Beu les bèsties, la sortida nocturna de les bèsties del seguici o el pregó, que anirà a càrrec del montblanquí Ramon Requesens, així com les actuacions de seguici el dia 8 i 9 de setembre a la plaça Major.

Enguany, a més, s’ha apostat com mai per la música en directe. Cada nit hi haurà actuacions a diversos espais de Montblanc. El dia 7 els Banda Al·lucinògens a la plaça Major, el 8 de setembre concert amb l’orquestra Mitjanit al pàrquing de Sant Miquel, el dia 9 nit de cantautors amb Pau Alabajos i Joan Rovira a la plaça Poblet i Teixidó i els Strombers la nit del 10 de setembre a la plaça de Sant Francesc.

Entre els més d’un centenar d’actes, també destaca la incorporació de nous espais. El claustre de Sant Francesc acollirà una lectura dramatitzada de ‘La disputa de l’ase’, amb actors com Jordi Boixaderas o Ferran Frauca i dirigida per Carles Canut el dia 8 de setembre. Les entrades es posaran a la venda aquest proper 1 de setembre i fins el dia 7 a l’Oficina de Turisme al preu de 5 euros. Hi haurà unes 250 localitats. També hi haurà teatre el dia 10 de setembre al Centre Parroquial amb ‘La Butaca’, una comèdia sobre els fets de 1714.

El cap de setmana de després de la Diada Nacional també hi haurà actes. El dia 13 la diada castellera amb la Joves de Valls, Xiquets d’Alcover, Jove Xiquets de Vilafranca i Torraires de Montblanc i durant tot el cap de setmana una trobada internacional bastonera per celebrar els 50 anys ininterromputs dels Bastoners de Montblanc.

La festa major d’enguany, a més, està marcada per diversos aniversaris. Els Gegants i Nanos celebran 150 anys i faran una trobada gegantera el dia 6 de setembre, el mateix dia que es disputarà el partit entre els veterans del Club Futbol Montblanc i els del Futbol Club Barcelona per celebrar el centenari del club montblanquí. De fet, durant el plenari extraordinari del dia 5 de setembre, les dues entitats rebran la Medalla d’Or de la Vila Ducal, juntament amb el Ball de Bastons pels 50 anys d’activitat ininterrompuda i els Dimonis de Montblanc pels seus trenta anys.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp